SVT om Strömberg: ”Har en tydlig plan”

FOTBOLL

Är inte oroliga för profilens medverkan i EM

Foto: Glenn Strömberg.

Under Champions League-finalen blev Glenn Strömberg akut illamående och lämnade arenan.

Men SVT är inte oroliga för Strömbergs medverkan i det kommande EM-slutspelet.

– Vi är väl förberedda inför EM och har en tydlig plan kring hur vi arbetar om det skulle hända något extraordinärt, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund-Jönsson till Sportbladet.

Glenn Strömberg kunde inte fullfölja att kommentera Champions League-finalen mellan Real Madrid och Atletico Madrid. Det efter att han känt av akut illamående och skjutsades till hotellet och dagen därpå till hemmet i Bergamo.

Veckan därpå besökte han sjukhuset för att lämna blodprover.

Och nu under helgen kunde Glenn Strömberg lämna positiva besked på sin sitt twitterkonto.

”Äntligen! Bergamos nya, moderna sjukhus säger att alla värden som är kollade under veckan är tillbaka till det normala. Härligt!” skriver han, följt av ett tack till alla som skickat blommor och kommit med önskningar om tillfrisknande.

”Bockar och bugar. Är helt överväldigad. Grazie”.

Tufft schema väntar

Glenn Strömberg är en av SVT expertkommentator under fotbolls-EM i Frankrike.

Och där väntar ett hårt schema där han ska kommentera 13 matcher inom loppet av en månad. Men SVT är inte oroliga för att samma sak ska hända Strömberg under EM – trots det tuffa schemat.

– Vi har en mycket stark uppställning av experter på plats i Frankrike. Förutom Glenn så jobbar Daniel Nannskog, Markus Johannesson, Matias Concha och Johanna Frändén för SVT. Dom kan ersätta varandra om någon i gänget skulle bli sjuk. Vi har dessutom goda möjligheter att fylla på med gästexperter i vår studio i Paris.

– Vi är väl förberedda inför EM och har en tydlig plan kring hur vi arbetar om det skulle hända något extraordinärt, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund-Jönsson till Sportbladet.

SVT är inte oroliga

Vad innehåller planen om något extraordinärt skulle inträffa?

– Som jag sa har vi en mycket stark uppställning av experter på plats i Frankrike. Dom kan ersätta varandra vid behov. Detsamma gäller övrig redaktionell personal under EM, våra programledare, reportrar och fotografer är vana att jobba i flera olika roller och kan avlasta varandra om behov uppstår. Vi har dessutom möjlighet att komplettera med sändningar från Stockholm om så skulle behövas.

Är ni på SVT oroliga att samma sak ska hända Glenn Strömberg igen?

– Vi är inte oroliga för att Glenn ska bli sjuk igen. Det var som sagt bara ett magvirus i kombination med feber som gjorde att han blev sjuk. Nu har han varit frisk sedan ett bra tag tillbaka och Glenn, precis som övriga i gänget, är väldigt laddad och sugen på EM.

ARTIKELN HANDLAR OM