”Ronaldo kan inte ersätta Ibrahimovic”

FOTBOLL

PSG-stjärnan: ”Neymar och Ronaldo leder inte laget”

Zlatan Ibrahimovic har lämnat PSG.

Och med det även ett stort tomrum efter sig.

– Ronaldo och Neymar är stora namn, men jag är inte säker på att någon av dem kan leda laget som Ibra gjorde, säger PSG-mittfältaren Thiago Motta.

Zlatan Ibrahimovic, 34, lämnar Paris Saint-Germain.

Det mesta talar för en flytt till Manchester United där en återförening med José Mourinho väntar.

Och i Paris blir Ibrahimovic saknad.

Kan inte ersätta Zlatan

PSG-mittfältaren Thiago Motta tycker att klubbledningen saknar struktur och att det kan ha lett till att Zlatan inte kom överens om en fortsättning i klubben.

– Att Ibrahimovic lämnar avslutar en era. Zlatan är ett exempel på professionalism och vi förlorar en sann ledare. Jag är förvånad över att klubben inte lyckades komma överens och förlänga kontraktet, säger Motta enligt Gazzetta dello Sport.

Motta tror varken att Cristiano Ronaldo eller Neymar – som ryktats in som svenskens ersättare – kan ersätta svensken i PSG.

– Ronaldo och Neymar är stora namn som gör skillnad på planen, men jag är inte säker på att någon av dem kan leda laget som Ibra gjorde. De måste bevisa det annars kommer klubben ta ett steg tillbaka.

”Kan inte ge upp sin identitet”

Och Motta köper inte argumentet om att svensken fick lämna PSG för att inte ha lett dem tillräckligt långt i Champions League.

– Jag hoppas inte att det var klubbens skäl. PSG kan inte ge upp sin egen identitet eftersom sådan finns i alla stora klubbar som Manchester City, Barcelona eller Chelsea. Man måste göra som (Floyd) Mayweather att även om man möter en ligist som Pacquiao så ändrar man inte hur man slåss, eftersom man är smartare, för till slut vinner man, säger Motta.