Nya uppgifterna om Mourinho och Zlatan

FOTBOLL

The Sun: Zlatan får tröja nummer 9

1 av 2

Manchester. José Mourinhos personliga kontrakt är klart. Men innan han kan presenteras vill portugisen enligt uppgifter i brittisk press få sista ordet om ett antal sommarvärvningar – däribland Zlatan Ibrahimovic, som uppges få tröja nummer 9.

Men den svenske superstjärnan är långt ifrån välkommen av alla.

– Jag vill inte ha honom, vi behöver honom inte. Han är en legosoldat, säger trogne Unitedsupportern Charlie Chase. 

Foto: TT
”Ibra” och Zengin i Stockholm under måndagen.

Kartläggning: Nyckelpersonerna i Zlatans närhet

Sedan Louis van Gaal fick sparken av Manchester United under måndagen har det bara handlat om när José Mourinho ska presenteras som hans efterträdare. Under tisdagen landade Mourinhos agent, Jorge Mendes, i London för samtal med Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward. Och enligt Manchester Evening News är parterna helt överens om det personliga kontraktet och det står klart att portugisen kommer presenteras innan veckan är över.

Enligt The Sun får ”Mou” motsvarande 725 miljoner kronor för tre år.

Zlatan blir näst bäst betald

Det som återstår i förhandlingarna ska handla om diverse marknadsrättigheter, Ryan Giggs eventuella plats i tränarstaben och framför allt sommarens transfercirkus där ”The special one” vill ha det sista ordet. Enligt Mirror vill han värva en mittback, en central mittfältare, en högermittfältare och en forward. Den sistnämnda positionen är enligt samstämmiga brittiska uppgifter vigd för Zlatan Ibrahimovic som ses som en trolig första värvning så fort José Mourinho har börjat det nya jobbet.

Enligt franska uppgifter under tisdagen ska Zlatan Ibrahimovic erbjudas en veckolön på tre miljoner kronor i Manchester United, vilket gör honom till klubbens näst bäst betalade spelare efter Wayne Rooney.

Dessutom skriver The Sun att ”Ibra” kommer att få tröja nummer 9, medan Anthony Martial får byta till Memphis Depays nummer 7. Depays framtid i klubben är i sin tur osäker.

Sågas av Manchester United-supportrar

Men den svenska superstjärnan kan komma att bli en kontroversiell värvning för storklubben. När Sportbladet besökte supporterpuben The Bishop Blaize, en utspark från Old Trafford, var domen över Zlatan hård.

– Jag vill inte ha honom, vi behöver inte honom. Han är en legosoldat, en gammal legosoldat, säger Charlie Chase som själv var på puben för att fira Eric Cantonas 50-årsdag med en skål.

Att jämföra de två personligheterna gick han inte med på.

– Skitsnack! Han är inte ens värd att knyta Eric Cantonas skor.

Inte heller Tony McCormack tror på Zlatansuccé i Manchester när Sportbladet träffar honom utanför Old Trafford.

– Jag tycker han har ett för stort ego för Manchester United. Ingen är större än klubben och han kommer att komma hit och tro att han är Gud. Jag tror inte han passar här även om han är en fantastisk spelare, säger han.

Båda två är överens om att Mourinhos troliga Zlatanvärvning riskerar att stoppa framfarten för klubbens unga spelare:

– Startar han i stället för Rashford i höst tror jag hälften av supportrarna kommer vara riktigt missnöjda. Vi måste ge de här unga killarna en chans, Zlatan har haft sin tid, säger Charlie Chase.