Uppgifter i brittisk press: Graham Potter aktuell för Swansea

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

avStaffan Dickson

FOTBOLL

Swansea är på väg att krascha ur Premier League efter en svag avslutning på säsongen.

Men enligt uppgifter i brittisk press har ledningen redan identifierat tränaren som ska få Swans att flyga igen:

Östersunds Graham Potter.

Swanseas förlust hemma mot Southampton och Huddersfields poäng mot Chelsea i den senaste Premier League-omgången betyder att walesarna i praktiken är klart för nedflyttning till Championship. Med en omgång kvar måste Martin Olssons lag ta ikapp tre poäng och nio mål på Southampton som ligger över strecket.

Tränaren Carlos Carvalhals kontrakt går ut efter säsongen. Efter att laget gått utan seger i de åtta senaste matcherna väntas han inte erbjudas en förlängning, rapporterar bland andra BBC.

Succé i Europa

Sajten Wales Online skriver att Swansea i stället riktar blickarna mot Sverige och att de snart väntas kontakta Östersunds Graham Potter för att erbjuda 42-åringen jobbet som huvudtränare.

Efter att ha tagit upp Östersund i allsvenskan och gjort succé i Europaspelet – där laget bland annat vunnit mot Arsenal, Galatasaray och Hertha Berlin – har Potter även tidigare ryktats till brittiska klubbar, bland annat till Stoke i vintras.

– Det är bara engelskt svammel som vanligt, de har inte en siffra rätt. Då och då dyker det upp sådant här, sa ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg då.

Aktuell även tidigare

Frågan är om det finns mer substans i ryktena om Swansea. Enligt Wales Online har klubben även tidigare övervägt Potters namn, både som assisterande tränare och som huvudtränare efter att Gary Monk lämnade Swansea 2015.

Wales Online rapporterar att även Wales tidigare förbundskapten Chris Coleman, som nyligen fick sparken från Sunderland, finns med på Swanseas lista över tänkbara tränare. Coleman har dock tidigare sagt att han inte är intresserad av att leda laget eftersom han inte vill att hans familj, som bor i Swansea, ska drabbas om resultaten går emot honom.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM