Sundsvall nära galen upphämtning mot Bajen

Reporter: Fredrik Jönsson, Simon Bank, Love Lindqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

När Pa Dibba fullbordade sitt hattrick i den 56:e minuten stod det 4–0 på resultattavlan och många hade nog räknat hem tre poäng.

Men Gif Sundsvall skakade om Hammarby med tre sena mål.

– Vi mår dåligt över att vi har släppt in tre mål, det känns lite som en förlust trots att vi har vunnit matchen, säger Muamer Tankovic.

Hammarby gick på knock mot Gif Sundsvall. I halvtid var laget i ledningen med 3–0 efter två mål av Pa Dibba och ett från Nikola Djurdjic. I den 56:e minuten fullbordade Pa Dibba sitt hattrick när han stötte in 4–0 från nära håll.

Efter det hade Bajen bud på fler mål, resultatet hade kunnat rinna iväg. Men i stället tappade Hammarby matchen.

David Batanero reducerade till 4–1 i den 73:e minuten. Några minuter senare tryckte Romain Gall in två snabba mål. 4–3 på resultattavlan gav nerver.

– Det kändes klart efter 4-0. Det var där vi tappade koncentrationen och det är jättedåligt av oss att göra det. Men samtidigt vinner vi matchen och vi har tre poäng. Vi mår dåligt över att vi har släppt in tre mål, det känns lite som en förlust trots att vi har vunnit matchen. Man kan se på det positivt, att vi inte är nöjda fast vi vinner och får tre poäng, säger Muamer Tankovic.

”Haft en falsk trygghet”

Några minuter senare hade Sundsvall 4–4 inne. Peter Wilson, som missade ett friläge tidigt i matchen, tryckte in bollen men målet dömdes bort för offside.

– Det blir onödigt spännande. När de gör 4-3 så var det för jävligt. När de gjorde 4-4, som var offside, var det ett wake-up call. Men det är klart att det inte är okej hur vi uppträder sista 30-35 minuterna. Men det finns en mening med allt. Om vi hade vunnit med 5-0 så hade vi kanske haft en falsk trygghet inför nästa match. Trots att vi har vunnit sex av sju matcher så åker vi till Örebro med inställning att vi måste höja oss, säger Jiloan Hamad.

Ni fick en örfil?

– Ja, lite så. Men det finns en mening med allt. Man måste vara lite positiv.

Hammarbys tränare Stefan Billborn var tacksam efteråt.

– Sundsvall är otroligt bra med bollen. Det låter förmätet kanske – jag är glad att vi vann – men jag tror också att det här var det bästa som kunde hända oss. Man får inte lägga ner som vi gör, säger Billborn och fortsätter:

– Johan Wiland gör några fantastiska räddningar, vi är inte så bra att vi förtjänar att leda med 3-0 i paus. Det gäller att vara medveten om det och höja sig, och våra första 15-20 i andra är bra.

Du byter ut dina anfallare vid 4–0, en signal om att det mest är att packa ihop och spela klart matchen. Är det något du kan vara självkritisk kring?

– Vi sätter in bra spelare. Imad (Khalili) har spelat från start och hade kunnat göra det idag också, vi sätter in Sander (Svendsen)… alltså, om man inte kan göra tre byten när man leder med 4–0, när ska man kunna göra det då? Vi ska kunna sätta in ”Biten” (materialförvaltaren Anders Bitén) och vinna ändå.

I och med segern är Hammarby alltjämt obesegrat och toppar tabellen.

– Hammarby är det bästa lag vi mött hittills i år. De är bra organiserade som lag både offensivt och defensivt, och det går snabbt det de gör. Vi hade det tufft, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Jiloan Hamad om att toppa tabellen:

– Vi är däruppe för att stanna. Jag tror vi har alla lags respekt nu, säger han.

Foto: Bildbyrån
Publicerad: