Rivaldo: ”Sverige behöver inte Zlatan...”

Foto: Reuters/TT / Reuters
Rivaldo med Ronaldo 2002.

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

LONDON. Sverige kan eventuellt ställas mot Brasilien i en åttondelsfinal.

Ett omöjligt uppdrag? Både ja och nej, menar VM-legendaren Rivaldo.

– Jag såg båda matcherna mot Italien och blev väldigt imponerad, säger han till Sportbladet.

Sveriges osannolika playoff-seger mot Italien sågs av nästan 1,9 miljoner svenskar.

En som också satt bänkad i tv-soffan var Rivaldo. Brassen, som kom med i VM:s ”turneringens lag” både 1998 och 2002, blev mäkta imponerad av vad svenskarna lyckades åstadkomma.

– De gjorde det väldigt bra, och de kommer göra det bra i VM även utan Zlatan. Vinsten mot Italien har höjt deras självförtroende nu, säger Rivaldo.

– De kommer bli svårslagna, just eftersom de besegrade Italien som är ett av de största länderna i VM-sammanhang. Allt kan hända i fotboll.

”Då är det noll chans att Sverige vinner”

Mexiko, Sydkorea och Tyskland ingår i Sveriges grupp. Skulle ”Blågult” knipa andraplatsen bakom favorittippade tyskarna kan dock mardrömsmotstånd vänta i form av Brasilien.

Har Sverige ens en chans?

– Pratar man om namn och tradition, då är det noll chans att de vinner. Brasilien är det enda landet som har spelat alla VM-slutspel, vi har vunnit fem gånger, medger Rivaldo.

– Så på papperet finns det ingen chans, men fotboll är inte papper, det spelas ute på planen. Man måste komma ihåg det som Sverige redan har åstadkommit, de slog ut Italien. Sverige är i VM och inte Italien.

”Sverige visade ingen rädsla”

Rivaldo själv är övertygad om att Brasilien kan gå hela vägen, även om han är noga med att påpeka att det inte kommer bli en enkel resa på något sätt.

– Om eller när vi kommer till den matchen så kan ingen veta vem som vinner. Kanske händer något som gör att Sverige slår Brasilien, det är svårt att förutse, säger Rivaldo.

– Sverige visade ingen rädsla mot Italien, de respekterade dem men visade ingen rädsla. Det finns ingenting som talar för att det inte kan hända igen.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

VM-bibeln – i butik onsdag 6 juni 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM