Yaya Touré till attack mot Pep: ”Vi afrikaner behandlas annorlunda”

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

Yaya Touré hade tre olika managers under sina åtta år i Manchester City.

Nu går spelaren till attack mot den senaste, Pep Guardiola, som han anklagar för rasism.

– Han var elak mot mig, tror du verkligen han hade behandlat Iniesta så? säger Touré enligt France Football.

2010 anlände Yaya Touré till Manchester City från Barcelona.

Genom åren har ivorianen tränats av Roberto Mancini, Manuel Pellegrini och nu senast Pep Guardiola. När den sistnämnde anlände till klubben fick Yaya Touré allt mindre speltid och under den gångna säsongen blev det endast tio ligaframträdanden.

35-åringen blev därefter informerad om att han inte får förnyat kontrakt. I en intervju med France Football går han nu till hård attack mot Guardiolas ledarskap.

– Jag vill krossa myten om Pep. Det kändes som att han var avundsjuk på mig, att han såg mig som en fiende... Som om jag tog rampljuset i från honom, säger Yaya Touré.

“Inte den första Barça-spelaren”

Duon, vars vägar även korsades i Barcelona, ska inte ha dragit jämt och Touré går så långt att han anklagar Guardiola för rasism.

– Han var elak mot mig, tror du verkligen att han hade behandlat Iniesta (Andrés) så? Det gick så långt att jag undrade om det hade att göra med min hudfärg, säger Touré och tillägger:

– Jag är inte den första Barça-spelaren att ställa den frågan. Kanske behandlas vi afrikaner annorlunda ibland. När man tittar på problemen som han (Guardiola) har haft med andra afrikanska spelare så ställer man sig själv den frågan.

Yaya Touré menar dock att tränaren aldrig skulle ertappas med det:

– Han är för intelligent, han skulle aldrig erkänna det. Men den dagen han tar ut ett lag med fem afrikaner lovar jag att skicka en tårta!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM