Sportchefen bryter tystnaden: ”Så det är uppgjort”

avPetra Thorén

GÖTEBORG. IFK Göteborgs klubbledning lägger locket på efter turbulensen.

Detta meddelar sportchefen Mats Gren från sin semesterort på Hawaii.

Orsak?

– Då det för tillfället bara vänds till något negativt, skriver han i ett sms.

IFK Göteborgs klubbledning ligger lågt efter de senaste dagarnas turbulens.

Klubbdirektören Max Markusson hade under morgonen ett möte med spelarna, men fann enligt pressansvarige Ulf Jörnvik ingen anledning att tala med media.

– Han hälsar att han inte har några ytterligare kommentarer utan hänvisar till den dementi som skickats ut, säger Ulf Jörnvik.

Det var i måndags kväll som IFK Göteborg på klubbens hemsida kraftfullt dementerade uppgifterna från Göteborgs-Posten.

Tidningen hade publicerat uppgifter om att tränaren Poya Asbaghi var på väg bort från klubben på grund av de skrala resultaten. Samma sak skulle gälla för assisterande tränare Alf Westerberg. 

Klubben lägger locket på

Under tisdagen tränade IFK Göteborg på Kamratgården under ledning av Asbaghi och Westerberg.

Poya Asbaghi valde efter träningen att ge sin syn på uppgifterna, men från klubbledningens håll är det tyst. Det finns nu en överenskommelse om att göra så.

Sportbladet har sökt ordförande Mats Engström och klubbdirektör Max Markusson utan framgång.

Sportchefen Mats Gren är på en sedan länge inplanerad semester och sportresa med sin familj på Hawaii. Han står enligt honom själv dock ständigt i kontakt med IFK Göteborg, men meddelar Sportbladet att han inte ställer upp på en intervju kring händelserna.

"Just nu har vi kommit överens om att vi inte gör några intervjuer då det för tillfället bara vänds till något negativt" hälsar han via sms. ”Angående Poya så kommer jag inte att svara, det är så det är uppgjort” meddelar Mats Gren.

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han bemöter också den kritik som riktats mot att han tagit ledigt just nu när klubben är i ett utsatt läge. Han poängterar att styrelsen godkänt ledigheten som bokades för längesedan och att syftet med resan är att stötta sin dotter som kvalat in till tävlingen Ironman. ”Om jag hade bestämt att åka till Hawaii för några veckor sedan hade jag förstått kritiken” skriver han.

”Får undvika tidningar”

Även spelarna väljer att avskärma sig från vad som skrivs och sägs.

– Ibland får man undvika tidningar och sociala medier generellt. Jag följer inte saker jag kan bli påverkad av, säger Robin Söder.

– Vi har allt i egna händer och jag är övertygad om att vi är tillräckligt starka för att lösa det. Helst tillsammans med den supporterskara som stöttat oss hela säsongen, säger lagkapten David Boo Wiklander som ser sitt ansvar:

– Max (Markusson) är ny och vi har en del andra nya på positioner "däruppe" och då får vi äldre som sitter i spelarrådet dela med oss av de erfarenheter vi har. Så att gruppen, som är så ung, känner en trygghet över att vi gör saker på rätt sätt. Att vi inte får in för mycket negativa idéer. Vi får tona ner det.

– I dagsläget är det ingenting. Sen får vi se vad framtiden har att utvisa. Vi har match om ett litet tag, det är den vi måste fokusera på. Vi kan inte hålla på att läsa tidningarna. Vi får inte läsa för mycket på twitter och media, säger han.

”Ska inte peka finger”

Anfallaren Robin Söder, som vände hem till IFK Göteborg under säsongen, pekar också på spelarnas ansvar för de sportsliga resultaten:

– VI kan inte sitta och peka finger åt något håll. Det är upp till oss. Vi har det i egna händer, vi ska ge oss rätt förutsättningar fram till BP-matchen.

Har du en tydlig bild av hur Poya Asbaghi vill att ni, Blåvitt, ska spela?

– Jag känner att det är tydligt. Sen har inte vi och inte jag personligen nått upp till det. Vi har inte lyckats få ihop det till en helhet. Det är för få minuter som vi suttit ihop, då framförallt presspelet blivit lite för individuellt.

Hur tycker du att din roll har fungerat?

– Jag tycker att det har funkat okej, men jag hade önskat att jag kunde fått ut mer helst i de sista matcherna. Men det är så jag spelat de sista åren. Det är inget nytt för mig.

ARTIKELN HANDLAR OM