Champions League fotboll (herrar)

Karius förklaring till målvaktstavlorna

avPelle Strandman

Foto: Sergei Grits / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Han stod för två jättetavlor i Champions League-finalen.

Enligt Loris Karius berodde båda på den smäll han fick av Sergio Ramos.

– Testerna visade att jag hade försvagad syn, säger målvakten till Bild.

Det har gått fyra månader sedan Loris Karius upplevde sin karriärs tyngsta kväll.

25-åringen stod för två jättetabbar som gjorde att Liverpool till sist förlorade Champions League-finalen mot Real Madrid med 3–1.

Tavlorna kom strax efter att Karius fått en smäll i ansiktet av Sergio Ramos armbåge – och i tyska Bild konstaterar målvakten nu att det antagligen var anledningen till hans svaga ingripanden.

– Ingen kommer någonsin veta om det fanns en koppling mellan smällen jag fick och misstagen jag senare gjorde på planen. Det är ingen ursäkt, bara en förklaring, säger Karius som numera spelar i Besiktas.

”Ramos har inte bett mig om ursäkt”

– Jag vet inte om Sergio Ramos medvetet skadade mig. Det vet bara han, men det är inte viktigt. Han har dock aldrig bett mig om ursäkt. Testerna de gjorde på mig visade att jag hade försvagad syn.

Karius tillägger:

– Under normala omständigheter är det inte så troligt att jag hade gjort de misstagen.

Sergio Ramos beskylldes även för att medvetet ha skadat Mohamed Salah i Champions League-finalen men svor sig i början av juni fri från anklagelserna.

– Han (Salah) tar tag i min arm först och jag trillar åt andra hållet. Det var den andra armen som han skadade och ändå säger de att jag hade honom i ett judo-grepp, sa Ramos och tillade:

– Och efter det sa målvakten (Karius) att jag gjorde honom groggy med en smäll. Nu fattas bara att Firmino ska säga att han blivit förkyld på grund av att droppar av mitt svett landade på honom.