Våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo

”Real Madrid ligger bakom anklagelserna”

Galna teorin från Ronaldo, enligt italienska tidningen

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo står anklagad för en våldtäkt 2009.

Nu kommer italienska La Repubblica med uppgifter om att Ronaldo tror att Real Madrid sett till att händelsen kommit upp till ytan igen.

”Han är helt övertygad”, skriver Italiens nästa största tidning.

Cristiano Ronaldo, 33, är i rejält blåsväder efter våldtäktsanklagelserna från Kathryn Mayorga, 34.

I förra veckan gick amerikanskan ut i tyska Der Spiegel och berättade sin version om händelsen i Las Vegas 2009.

Mayorga berättade att hon blev våldtagen av Ronaldo på ett hotellrum i Las Vegas och att hon därefter betalats för att hålla tyst.

– Han gick ner på knä och sa: ”99 procent av mig är en en bra kille, men jag vet inte vad det är med den där sista procenten”, sa Mayorga i intervjun med Der Spiegel.

”Jag förnekar bestämt alla anklagelser som riktas mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott och så långt ifrån mina värderingar man kan komma”, skrev Ronaldo själv i ett uttalande på Twitter.

”Ronaldo är helt övertygad”

Men nu kommer uppgifter från italienska La Repubblica, landets näst största tidning, att Ronaldo själv har misstankar om att Real Madrid – klubben han lämnade för Juventus för en miljard kronor i somras – ska ligga bakom Mayorgas beslut att berätta sin version.

”Ronaldo är helt övertygad om att allt det som händer just nu (att han ratades från priset som världens bäste spelare, våldtäktsanklagelserna, hans röda kort mot Valencia och att sponsorerna är på väg att lämna honom) är på grund av en konspirationsteori där Real Madrid styr allting och presidenten Florentino Perez är den som håller i trådarna”, skriver tidningen enligt Football-Italia.

Kan spela match i dag

Den Rombaserade tidningen skriver att Ronaldos relation med Real Madrid brakade samman i december förra året i samband med att stjärnan fälldes för skattebrott och klubben inte stöttade honom efteråt.

Cristiano Ronaldo finns, trots anklagelserna som riktats mot honom, med i Juventus trupp som under lördagen möter Udinese på bortaplan.

– Jag ser att Ronaldo kan hantera det bra trots alla spekulationer. Jag har känt honom i tre månader nu och kan säga att han under 15 års tid visat lugn och stor professionalitet både på och utanför planen. Han är väldigt hängiven och Juventus stöd till honom är inte mer än rätt i denna känsliga tidpunkt. Men han är trygg i sig själv och bara fokuserad på matchen, säger tränaren Max Allegri enligt Gazzetta dello Sport.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

EA Sports drag efter anklagelserna mot Ronaldo

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Juventus FC

Florentino Perez

Real Madrid CF