”Vi har fått bud men vi vill inte sälja”

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-09-20

AIK bekräftar – har nobbat bud på Bangura från en egyptisk klubb

AIK nobbat ett bud på Mohamed Bangura från egyptiska storklubben Al Alhy.

– Jag har mottagit ett bud och tackat nej. Det var absolut för dåligt och ska vi sälja så är det rekordsummor vi pratar om, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till Sportbladet.

Följ ämnen

Mohamed Bangura värvades till AIK från Värnamo under sommaren och har gjort succé. 21-åringen var bäst i Solnalaget under kvalmatcherna till Europa och har även imponerat i allsvenskan.

Det har väckt intresset från länder fjärran från Sverige. Egyptiska Al Alhy har nu, enligt Fil Goal, erbjudit AIK 4,2 miljoner kronor för Bangura.

”Inte intresserade”

AIK:s sportchef Jens Andersson bekräftar att bud mottagits men vill inte gå in på vilka klubbar eller summor som varit på tapeten.

– Jag har tagit emot bud och svarat att vi inte är intresserade av att sälja, säger Andersson.

– Det stämmer inte att vi förhandlar med någon klubb nu. Budet mottogs på fax, det har inte kommit något nytt bud och det pågår ingen förhandling.

Budet var för dåligt eller?

– Ja, det var absolut för dåligt. I grunden är Bangura inte till salu. Vi skrev avtal med honom för två månader sedan och jag vill gärna se honom i AIK-tröjan framöver.

”Snackar rekordsummor”

Vad krävs för att ni ska överväge en försäljning?

– Allt kan vara till salu, så klart, och i så fall är det rekordsummor vi pratar om.

En rekordsumma skulle i så fall innebära en prislapp på runt 30 miljoner kronor. När AIK sålde anfallaren Wilton Figueiredo 2007 beskrev dåvarande sportchefen Ola Andersson affären ”den enskilt största som AIK gjort”.

Prislappen då landade på någonstans mellan 27-30 miljoner kronor.

Enligt Fil Goal ska klubbarna fått upp ögonen för Bangura när anfallaren var bäst på planen i Sierra Leones 1-1-match mot Egypten i kvalet till afrikanska mästerskapen.