Målet – att sänka sitt tidigare lag

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-16

Oundviklig press på Villa inför mötet på Camp Nou

BARCELONA. David Villa lämnade Valencia som skyttekung för att ta titlar med Barcelona och ersätta Zlatan Ibrahimovic.

I dag kommer hans gamla klubb till Camp Nou som serieledare – och möter en Villa som inte får ordning på målskyttet.

– Det svåraste som finns är att göra mål, men hans slit kommer att betala sig, säger Barcelonas tränare Pep Guardiola.

Villa.

Valencia tvingades sälja de båda storstjärnorna David Villa och David Silva inför säsongen. Trots det kommer de till Camp Nou som obesegrad tabelletta i dag.

Kvällens supermöte i la liga har en odiskutabel huvudperson och David Villas första möte med sin gamla klubb kunde ha inträffat lägligare för Villa själv.

Bara gjort två mål

Efter sex omgångar har den notoriske skyttekungen bara gjort två mål, av Barcelonas totalt tio hittills, att jämföra med Zlatan Ibrahimovic som nätade i sina första fem matcher med klubben förra säsongen.

Pressen på David Villa inför mötet med sin gamla klubb är oundviklig och i veckan har Barcelona avbokat alla intervjuer och yttre åtaganden för sin nya anfallare.

– Han ser ut som vanligt. Jag har inte frågat om han skulle vara extra motiverad inför den här matchen, men han verkar hungrig, säger Pep Guardiola inför matchen.

Även i landslaget har David Villa haft det trögt med målskyttet på slutet och behövde en straffspark mot Skottland för att göra mål i veckan.

– Han var lugn innan han åkte i väg med landslaget. Målgörare och anfallare har det absolut svåraste jobbet inom fotbollen. Det svåraste är att göra mål, det problemet stöter alla på då och då. Ibland behöver man lite tid och med det jobb han lägger ner så kommer det att komma, säger Guardiola.

”Har svårare hemma”

Barcelona tappade bara poäng en gång på hemma­plan förra säsongen, men i år har båda poängförlusterna, mot Hércules och Mallorca, kommit på Camp Nou.

– De har svårare hemma i år. Vi åker dit för att vinna matchen, det är inget skämt. För mig är det här årets viktigaste match, säger Valencias tränare Unai Emery.

Följ ämnen i artikeln