Ligue 1

Ribéry och Benzema tagna till polisförhör

Av: 

Henrik Lundgren

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Misstänks för sex med minderårig

Franck Riberý, 27, och Karim Benzema, 22, förhördes under tisdagen av polisen i Paris, misstänkta för att ha köpt sex av en minderårig kvinna.

De riskerar tre års fängelse om de fälls. Efter förhöret släpptes både Ribéry och Benzema.

Det var strax innan fotbolls-VM inleddes som den stora bomben briserade. De franska landslagsstjärnorna Franck Ribéry, Karim Benzema och Sidney Govou hade alla köpt sex av samma prostituerade kvinna. Än värre var att de två förstnämnda hade gjort det när kvinnan fortfarande var minderårig.

Klockan 08.45 i dag fördes Franck Ribéry in till sedlighetsrotelns högkvarter i Paris, där han förhördes. Han kom till polisstationen i sällskap med en släkting och såg mycket sammanbiten ut. Han vägrade att svara på de franska journalisternas frågor.

Alla har erkänt

Enligt Le Parisiens poliskälla förhördes de båda om förhållandena på en bar på Champs-Elysses, Zaman Café. Det var där stjärnorna vid olika tillfällen träffade den unga Zahia Dehar och köpte sex av henne. I Frankrike är det inte olagligt, men problemet för Riberý och Benzema är att Dehar vid dessa tillfällen fortfarande var minderårig. Ribéry (2009) har också bjudit henne till München för ytterligare umgänge.

Det var i samband med en polisutredning om grovt koppleri som Zahia Dehar greps för tre månader sedan. Enligt fransk press uppgav hon då att hon fått betalt för att ha sex med fotbollsstjärnorna, och också att de vetat om hennes ålder.

”Måste se ut som en minderårig"

Alla tre spelarna har erkänt att de varit med kvinnan, Ribéry har också sagt att han haft ett förhållande med henne. De nekar dock till att ha vetat om att hon var minderårig.

– Hon måste se ut som en minderårig, vilket inte var fallet, och hon måste sagt till honom att hon var minderårig, vilket inte heller var fallet, säger Ribérys advokat Sophie Bottai.

Om åklagaren kan bevisa att spelarna visste om hennes ålder riskerar Ribéry och Benzema att dömas till tre års fängelse och böter på närmare en halv miljon kronor.

Superbörsen fakta: Ribery

Superbörsen fakta: Benzema

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Ligue 1

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1