Fotbolls-VM

Vem är VM:s kung hittills i turneringen?

Av: 

Björn Jorner

FOTBOLL

Maradona, Özil, Maicon
– eller kanske Benaglio

Här är några av VM:s viktigaste spelare och ledare så här långt.

Vem av dem tycker du är VM:s kung hittills? Eller har vi missat denne helt?

Rösta här och utveckla gärna din åsikt i kommentarerna.

Maradona

Säger till Pelé att stick tillbaka till muséet och startar ordkrig med folk till höger och vänster. Fotograferas på bänken med handen på juvelerna. Och framför allt: Trotsar alla kraxande olyckskorpar med tre segrar i gruppspelet.

Diego Forlán

Har visat vägen för ett Uruguay som tog hem sin grupp i övertygande stil. Efter två mål av Forlán och övertygande spel ryktas det om en flytt från Atlético Madrid till större klubbar igen.

Landon Donovan

USA:s veteran sköt laget till åttondelsfinal på övertid mot Algeriet. Jänkarna vann gruppen före självaste England, trots flera felaktigt bortdömda mål. Fixar Donovan och grabbarna ett mirakel på gräs?

Maicon

En av världens bästa högerbackar i ett Brasilien som ser starkt ut. Bjöd på klassisk brasiliansk grannlåt med sitt kanonskott ur snäv vinkel mot Nordkorea.

John Terry

Försökte få i gång något som liknade ett spelaruppror men tvingades backa när han inte fick stöd av de övriga i laget. Är nu förlåten efter uppoffrande spel när England slog Slovenien. Bland annat dök Terry med huvudet först för att försöka att blockera ett skott.

Diego Benaglio

Den schweiziske målvakten spikade igen mot europamästarna Spanien. I matchen mot Chile stod han för flera fina räddningar innan ett decimerat Schweiz tvingades kapitulera för González nick.

Javier Mascherano

Higuaín gjorde hattrick mot Sydkorea. Messi har allas blickar på sig. Men lagkaptenen Mascherano räknas av många som den viktigaste orsaken till Argentinas framgång i VM. Maradona är så imponerad av Mascherano att han i vintras sa att Liverpoolstjärnan var en av endast tre spelare som var givna i truppen.

Mesut Özil

Den unge tysken med turkiska rötter har fått sitt internationella genombrott i turneringen. Hyllades unisont efter utklassningen av Australien och bombade hem segern mot Ghana med sitt 1–0-mål.

Alexis Sánchez

Den kvicke och tekniske Sánchez har legat bakom mycket i den frejdiga offensiv som gett Chile två raka 1–0-segrar, vilket bland annat har fått Manchester United att rikta blickarna mot Udinesespelaren.

David Villa

Efter en mållös första match visade den spanske målkungen sitt värde mot Honduras med två mål. Drog även till sig uppmärksamhet för en örfil mot Emilio Izaguirre i samma match.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM