Nu ber Rooney fansen om ursäkt

avPatrik Brenning

FOTBOLL

”Jag var frustrerad”

Wayne Rooney bad först lagkaptenen Steven Gerrard dra åt helvete och gick sedan till attack mot de buande fansen i direktsänd TV.

Nu ber stjärnan om ursäkt för sitt uppförande efter matchen mot Algeriet.

– De saker jag sa kom i stridens hetta från frustrationen över både vår insats och resultatet, säger Rooney i ett officiellt uttalande från engelska FA.

Wayne Rooney försökte först jaga efter domaren men stoppades av lagkaptenen Steven Gerrard. Han bad då lagkamraten ”dra åt helvete”.

Den rasande stjärnan vände sig sedan mot TV-kameran och sade rakt ut i direktsändning:

Till attack i direktsändning

– Härligt att se en egna fans bua.

Nu ber 25-åringen om ursäkt. I ett officiellt uttalande från det engelska fotbollsförbundet (FA) beklagar Rooney sitt uppförande.

– De saker jag sa kom i stridens hetta från frustrationen över både vår insats och resultatet. För min del vill jag be om ursäkt för eventuell upprördhet orsakad av mina handlingar i slutet av matchen.

”Behöver stödet”

Stjärnan säger att han hoppas att fansen förlåter honom och att deras stöd nu är extremt viktigt ifall England ska kunna undvika ett praktikfiasko. Laget kan fortfarande avancera om de slår Slovenien i sista matchen.

– Det viktigaste nu är att komma tillbaka, vara positiva och jobba för att vinna matchen på onsdag. För att klara det behöver spelarna stödet från fansen mer än någonsin.

ARTIKELN HANDLAR OM