Tevez kräver att få lämna Man City

FOTBOLL

Har lämnat in skriftlig begäran

Carlos Tevez har lämnat in en skriftlig transferbegäran till City.

Det rapporterar flera engelska medier.

Anfallaren vill lämna klubben redan i januari.

Foto: Carlos Tevez.

Carlos Tevez har flera gånger sagt att han vill lämna Manchester City. Nu kan det bli verklighet.

Tevez har under säsongen hamnat i bråk på bråk med tränaren Roberto Mancini.

Nu har han, enligt bland andra ansedda The Guardian, lämnat in en skriftlig begäran att få lämna klubben. Anledningen ska vara att 26-åringen inte klarar av att leva så långt från sina döttrar, som bor i Argentina.

Samtidigt har relationen med Mancini nått bristningspunkten.

Ser ingen framtid i City

Tevez ska ha sagt till vänner att han kommer att fortsätta jobba hårt för klubben medan han är kvar, men han ser ingen framtid i Manchester.

Sedan den kontroversiella flytten från lokalrivalen United har Tevez blivit fansens favorit. Han belönades med kaptensbindeln av Roberto Mancini, men det har uppenbarligen inte lyckats rädda deras relation.

Gjort 39 mål på 60 matcher

Trots problemen vid sidan av plan har Tevez fortsatt att leverera. Anfallaren har gjort 39 mål på 60 matcher och visat att han är värd de cirka 270 miljoner kronor City slantat upp för honom.

Nu lär en intensiv dragkamp om argentinaren inledas. Chelsea, Barcelona, Real Madrid har alla öppet uttryckt sin beundran för landslagsmannen.

Kan bli hemmapappa

Tevez själv är inte främmande för att lägga ner karriären och bli heltidspappa. 26-åringen har tidigare spytt galla över fotbollsvärlden som han tycker är cynisk och pengadriven.

När City på lördagen vann med 3-1 mot West Ham var Tevez avstängd. Det var bara andra gången sedan januari som City vunnit utan ett mål från hans fötter.

Tevez sägs ha haft problem med engelskan och därmed haft svårt att hitta sin plats i omklädningsrummet.

Till exempel gick argentinaren inte på lagets julfest förra lördagen.

ARTIKELN HANDLAR OM