Premier League

Capello hyllad i England i natt

Av: 

Karin Ahlborg

FOTBOLL

LONDON. Det tog tolv minuter.

Sedan var John Terry inte längre kapten.

Och garvade sportreportrar tappade hakan.

Det är närmast en underdrift att säga att engelsk media frossar i det faktum att italienska Fabio Capello med ett vasst stilettsnitt skilde John Terry från den prestigefyllda armbindeln.

Den senaste veckan har spekulationerna i media vindlat fram och åter men tydligen hade ingen på allvar trott att John Terry skulle få något annat än en lätt örfil av sin förbundskapten.

I dagens tidningar användes orden ”Shock”, ”Sensational” och ”Surprising”.

Capello hyllas

Men i samma andetag hyllar kolumnisterna beslutet. Att visa musklerna och faktiskt kicka sin lagkapten på grund av hans trassliga privatliv, som inte bara handlat om otrohet utan också om hans suspekta ekonomiska transaktioner, har stärkt Fabio Capellos ställning.

Han får stående ovationer för att ha återupprättat kaptenstiteln som ett hedersuppdrag som också kräver en moralisk resning.

”Att vara kapten för Englands fotbollslandslag är den största sportsliga ära landet har och Terry besudlade den äran” skriver Henry Winter i The Daily Telegraph.

För John Terry måste slaget ha kommit oväntat eftersom han under veckan envist hävdat att han inte på några villkor tänker ge upp bindeln.

The Sun citerar en anonym källa:

– Han kommer att slåss för att ta tillbaka uppdraget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League