Ska övertala stjärnorna

FOTBOLL

Roy Hodgson: ”Jag är mycket angelägen om att behålla de bästa”

Roy Hodgson tar till alla metoder han kan för att behålla Fernando Torres och Steven Gerrard i ­Liverpool.

Alla... utom att ta fram hammaren.

– Jag kan inte spika fast dem i golvet, men jag kan försöka övertyga dem om vilken bra säsong vi kan göra om de stannar, säger den nye tränaren.

Roy Hodgson kom till sin första dag på nya jobbet med två tydliga mål. Det första gäller hela laget:

– Prioriteten är att för­söka hjälpa laget att prestera bättre än förra året. Att ­försöka få tillbaka laget i Champions League, där det hör hemma.

Vill behålla de bästa

Det andra gäller bara två spelare, men inte vilka som helst.

Enligt Liverpooltränaren får ekonomin vara hur krisartad den vill, buden hur höga som helst – Steven Gerrard och Fernando Torres är ändå oumbärliga och ”mycket viktiga för kubben”.

– Jag är mycket angelägen om att laget behåller sina bästa spelare, sa Hodgson på gårdagens presskonferens.

Hodgsons markering backas upp av ordföranden Martin Broughton.

Trots att Liverpool just har redovisat en förlust på 185 miljoner kronor för förra säsongen ska Hodgson få ha kvar sina två nya favoriter.

– Vi behöver inte pengarna, sa Broughton och la till att om Gerrard och Torres ändå skulle flytta så går köpesumman tillbaka till nya spelarinköp.

”Tror han är rätt man”

Och Roy Hodgsons beundran för Steven Gerrard verkar besvarad. Föga oväntat strösslar Liverpoolankaret med varma ord om sin nye tränare.

– Klubben har gjort ett klokt val med Roy Hodgson. Hans erfarenhet är kolossal och jag tror han är rätt man för Liverpool, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det har varit värt väntan och är säker att han nu är sugen på att sätta i gång med planerna inför den nya säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM