Benitez till attack mot Mourinho

”Mourinho snackar mycket”

José Mourinho har en stor uppgift framför sig när hans Chelsea möter Paris SG borta på Parc des Princes i kväll.

Då passar Rafa Benitez på att såga portugisen längs fotknölarna.

– Han åstadkom ingenting, säger spanjoren.

Rafa Benitez och José Mourinho tycker inte om varandra. De båda herrarna gjorde upp under flera säsonger i Premier League med Liverpool respektive Chelsea innan bråket fick nytt liv när Benitez ersatte portugisen i Inter.

I dag är Mourinho tillbaka i Chelsea medan spanjoren tränar ett annat Serie A-lag, Napoli.

För Benitez del är denna säsongs Champions League-äventyr över efter att Napoli slutat trea i ”dödens grupp” bakom Borussia Dortmund och Arsenal.

”Slog ut hans Chelsea två gånger”

Men det hindrar inte honom från att levererar ett par kängor till José Mourinho inför dennes möte med Paris SG i kvartsfinalen i kväll.

– Mourinho snackar mycket om om många människor, men jag föredrar att prata om fakta. När jag tränade Liverpool hade vi hälften så dyr trupp som Chelsea hade. Ändå slog vi ut hans Chelsea två gånger om i Champions League, säger Benitez enligt Daily Mirror.

Dömer ut Real-sejouren

Men det är inte bara deras tid som rivaler i Premier League som kommer på tal när spanjoren väljer att kritisera sin konkurrent.

– Senare, när han hade den dyraste truppen i Real Madrid, åstadkom han ingenting i Champions League. Nu säger han att det finns bud för Eden Hazard och Oscar för hundratals miljoner. Då kanske han kan bygga en stark trupp och vinna någonting, säger Benitez.

Matchen mellan PSG och Chelsea sänds i Viasat Fotboll – avspark 20.45.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.