Slagskämparna om hatet mot varandra

FOTBOLL

Keane: ”Vieira var inte lika tuff som mig”

Foto: MÖTS IGEN EFTER KARRIÄREN Vieira och Keane tjafsade redan i spelartunneln innan flera matcher. Nu talar de ut i ITV-dokumentären ”Best of Enemies”.

Rivaliteten mellan Arsenal och Manchester United i slutet på 90- och början av 00-talet personifierades av slagskämparna Patrick Vieira och Roy Keane.

I en ITV-dokumentär sätter de sig ner och talar ut.

– Jag hade så mycket hat för Arsenal, säger Keane.

– Keane var min favoritfiende, säger Vieira.

Under slutet på 90- och början av 00-talet gjorde de upp på fotbollsplanen – ordentligt.

Manchester Uniteds Roy Keane och Arsenals Patrick Vieira var hårdföra mittfältare för respektive lag och drog på sig 21 röda kort mellan varandra.

Den allra mest kända sammandrabbningen mittfältarna emellan ägde dock inte rum på planen. Det var i spelartunneln på Highbury 2005 som spelarna hamnade rejält i luven på varandra och fångades på kamera. Då skrek Keane "Vi ses där ute", innan domare Graham Poll kunde lugna ner stämningen.

Keanes hat

De möttes totalt 19 gånger och i en ITV-dokumentär får herrarna sätta sig ner och prata ut om sin rivalitet.

Där erkänner bland annat Vieira att det var han som startade tunnelbråket.

– Jag hade så mycket hat för Arsenal eftersom de var vår största rival. Det finns inget mer passande ord för hur jag kände när jag skulle ut i krig med Arsenal, säger Keane i dokumentären enligt Daily Telegraph och fortsätter:

– Tidigare skador i min kropp började ömma inför matcher mot Arsenal. Det var som om min kropp visste om att jag började bli redo. Kroppen sa: Jag kommer att lida.

”Hänsynslös”

Vieira spenderade nio år i London-klubben och beklagar att det inte finns samma sorts rivalitet mellan klubbarna i dag.

– Keane är en vinnare, en ledare. Han är min favoritfiende. Hans svagheter? Han kan tappa det, glömma matchen, och vara hänsynslös.

Keane svarar:

– Han var inte lika tuff som mig.