Lavezzis upptåg ställer lagkamraterna

FOTBOLL

”Jag vet att jag behöver höja mig”

1 av 3 | Foto: Matuidi har varit särskilt offer för Lavezzis tilltag.

Ezequiel Lavezzi skapar frågetecken i Paris SG.

På fyra dagar har han hunnit med tre uppmärksammade kupper mot lagkamrater.

Ezequiel Lavezzis insatser på fotbollsplanen har svajat på sistone. Parallellt med den dippande formen intensifieras flyttryktena kring argentinaren allt mer.

Bland intressenterna nämns klubbar som Inter, Arsenal, Tottenham och Manchester United. Lavezzis situation i PSG blir än mer osäker med bakgrund av att den franska huvudstadsklubben uppges vilja värva antingen Juan Mata eller Eden Hazard från Chelsea.

Men den osäkra tillvaron i klubben gör absolut inte att argentinaren drar sig in i något skal. I stället har han den senaste veckan varit inblandad i flera uppmärksammande incidenter.

Ingen hänsyn

I ligamatchen mot Rennes i lördags stod han för två minst sagt bisarra tilltag.

När Blaise Matuidi kapades i straffområdet och tilldömdes straff blev fransmannen liggandes i smärtor. Men Lavezzi visade ingen särskild hänsyn för sin lagkamrat när han tog tag i den liggande Matuidi och skakade honom upp och ner för att sedan trycka hans huvud i gräset.

Det gick till slut så långt att Matuidi, i smärtorna, flög upp och puttade bort Lavezzi.

Men Lavezzi var inte färdig där. Efter att Zlatan Ibrahimovic slagit in straffen till 2-0 dök en storskrattande Lavezzi upp i firandet och tog tag i svenskens näsa.

Och så i gårdagens match slog Lavezzi till igen. Efter att domare Laurent Duhamel blåst av cupmötet mot Saint-Etienne efter 120 minuter och det stod klart att PSG avancerat blev Matuidi ”attackerad” igen.

”Inte fått in några bud”

Denna gång smög Lavezzi upp bakifrån och tog sin lagkamrat in i rumpan, mot skrevet. Matuidi blev märkbart överraskad.

Så hur ska supporterna tolka Lavezzis upptåg? Spelar han ut alla fräcka kort inför en flytt – eller visar han på hur mycket han trivs med lagkamraterna?

Tränare Laurent Blanc menar att argentinaren blir kvar.

– Vi har inte fått in några bud på Lavezzi. Jag studerar alltid de bästa av lösningar eftersom mitt mål är att lyckas med PSG. Men jag hade inte förändrat det lag jag har nu, säger Blanc enligt Le 10 Sport.

Även han själv är inne på att framtiden finns i Paris.

– Jag vet att jag behöver höja mig. Jag vet att jag inte varit på topp denna säsong men jag jobbar hårt varje dag för att bli bättre, säger Lavezzi till TopMercato.com.

Se klipp på händelserna nedan.

Lavezzi skakar om en skadad Matuidi.

Lavezzi tar Zlatan på näsan.

Lavezzi tar Matuidi i rumpan.