Lovar utrensning – och jättevärvning

FOTBOLL

Moyes besked inför transferfönstret: Var nära en riktigt, riktigt stor värvning

Manchester United misslyckades med sommarens transferfönster och imponerar inte i Premier League.

Nu bekräftar managern David Moyes en utrensning i truppen och lovar samtidigt stjärnvärvningar.

– Klubben har pengarna och kommer spendera, det är inget snack om saken, säger David Moyes enligt Telegraph.

Trovärdiga Manchester Evening News rapporterade nyligen att Patrice Evra, Nani, Ashley Young, Wilfried Zaha, Anderson, Shinji Kagawa, Javier Hernandez, Tom Cleverley, Danny Welbeck och Rio Ferdinand alla riskerar att få lämna United i vinter.

Nu bekräftar managern David Moyes att han planerar att rensa ut underpresterande spelare ur truppen.

Försökte redan i somras

– Jag tycker att vi hamnat i en situation nu där det är ett antal spelare som vi kan tänka oss att släppa om vi får rätt bud. Jag vet inte om vi kommer låna ut någon eftersom vi har några skador just nu. Men om vi skulle kunna sälja? Om vi får rätt bud skulle vi förmodligen titta på det, säger Moyes enligt Telegraph.

Telegraph nämner i sin tur Anderson, Bebe, Fabio Da Silva, Anders Lindegaard, Nani, Ashley Young, Patrice Evra och Rio Ferdinand som tänkbara försäljningar. Moyes utspel kommer också bara dagar efter att United-legendaren Peter Schmeichel krävt en rensning.

– Han (Moyes) bör låta spelare lämna, mer än något annat. Det är flera spelare som inte gör sitt jobb och som inte har gjort sitt jobb under en tid nu, sågade dansken enligt Daily Mail.

Moyes säger nu att klubben försökte bli av med flera spelare redan i somras.

– Det är sant att vi försökte flytta på några spelare men du kan bara göra det om det kommer in klubbar som är intresserade. Om det inte händer kan du inte skicka bort dem.

”Handlar inte om pengar”

Samtidigt som spelare väntas lämna lovar Moyes också förstärkningar. Under sommaren uppges klubben haft misslyckade bud på Cesc Fabregas samt Leighton Baines och ett på motsvarande en miljard kronor på Gareth Bale nobbat.

– Vi var nära ett par riktigt stora värvningar. Ed (Woodward, viceordföranden) jobbade väldigt hårt med de köpen men i slutändan lyckades vi helt enkelt inte. Det handlar inte om pengar, det är helt klart. Spelarna valde andra klubbar eller tog ett annat beslut, säger Moyes.

Nu bekräftar 50-åringen att klubben förbereder nya försök.

– Definitivt, 100 procent. Vi var nära en riktigt, riktigt stor spelare i sommar. Det är lätt att säga nu och vi lyckades inte men vi var riktigt nära en stjärnvärvning som verkligen hade visat vad klubben står för. De har pengarna och klubben kommer spendera, det är inget snack om saken.

ARTIKELN HANDLAR OM