Albornoz med i Hamréns trupp

FOTBOLL

Uttagen till landslagets vinterturné

Foto: Miiko Albornoz är uttagen till landslagets januaritrupp.

Malmö FF:s Miiko Albornoz, 23, är enligt uppgifter till Fotbollskanalen uttagen till landslagets januaritrupp.

Erik Hamrén ska ha kontaktat Albornoz tidigare i höst för att se till så han inte valde något annat landslag – och nu ges han en chans.

I eftermiddag presenterar Erik Hamrén truppen till landslagets årliga januariturné. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har förbundskaptenen valt att ta ut Malmö FF:s ytterback Miiko Albornoz, 23, i truppen.

Hamrén ska ha kontaktat Albornoz redan tidigare i höst och hintat om landslagsspel, för att försäkra sig om att 23-åringen inte skulle välja att representera Chile eller Finlands landslag som han också har möjlighet till.

Många kritiska mot förbundet

Miiko Albornoz har ett turbulent år bakom sig. I vintras dömdes han för sexuellt utnyttjande av minderårig och blev avstängd från Malmö FF – men efter sin comeback har han hyllats av många för sitt ytterbacksspel och han var med när laget tog SM-guld i höstas.

Svenska fotbollförbundet har tidigare fått skarp kritik riktad mot sig eftersom man har låtit Alexander Gerndt, som dömdes till villkorlig dom och dagsböter efter att ha misshandlat sin före detta fru, spela i landslaget under hösten.

Förbundet har dock slagit ifrån sig kritiken och menar att både Gerndt och Albornoz har avtjänat sina straff, och att spelarna tas ut endast på sportsliga grunder.

ARTIKELN HANDLAR OM