Liverpool hänger på – distanserar Arsenal

Publicerad 2014-03-26

Tre lag kan rycka i toppen

Arsenal kan vara avhängda – men Liverpool hänger med.

Efter 2-1 mot Sunderland är laget tvåa och i allra högsta grad kvar i Premier Leagues titelkamp.

Följ ämnen

Chelsea leder på 69 poäng och skuggas nu, bara en poäng efter, av Liverpool. Bakom dem återfinns Manchester City på 66 pinnar, men fortsatt med två matcher upp på konkurrenterna, och Arsenal på 63.

Gerrard på frispark

Arsenal kan med andra ord vara på väg att tappa men Liverpool är kvar i den stekheta kampen om Premier League-titeln. Detta tack vare Steven Gerrard och Daniel Sturridge.

Gerrard drog in en frispark 39 minuter in i mötet med Sunderland när bortamålvakten Vito Mannone tjuvade och öppnade sitt eget hörn. Efter 48 minuter ökade Sturridge på till 2-0, efter en något turlig touch på Wes Brown som styrde skottet upp i det bortre krysset. Men det skulle ändå bli spännande.

Spänning i slutet

Bottenlaget Sunderland reducerade när hemmaförsvaret lät en hörna studsa i eget straffområde och nå en sopren Sung Yueng Ki vid den bortre stolpen. Sunderland pressade sedan även för en kvittering men nådde aldrig hela vägen fram.

Istället får gästerna fortsätta slåss för sin existens i Premier League. För Liverpool gäller kampen om ligaguldet.

– Det är inte vad vi förväntade oss, speciellt inte det här året. Folk trodde att vi skulle bli avhängda, säger managern Brendan Rodgers.

Följ ämnen i artikeln