”Sverige viktigt för PSG”

Publicerad 2014-03-02

Planerar nytt Sverigebesök: ”På grund av Zlatans status”

Zlatan tillbaka på Ullevi i sommar?

PARIS. I skuggan av kvällens stormatch i Paris planerar PSG för en ny sommar­turné i Sverige.

Klubben undersöker just nu möjligheterna att upprepa förra sommarens t­räningsläger.

– Sverige är en viktig marknad för PSG på grund av Zlatan Ibrahimovics status, säger en person i­nom klubben till Sport­bladet.

I kväll springer serie­ledaren Paris Saint-­Germain ut på Parc des princes för att spela säsongens ­sista ­Clasico mot ärkerivalen Marseille och koppla ett ­ännu starkare grepp om ligaledningen.

På klubbens administrativa sida planerar man för en sommar – i Sverige.

”Mycket möjligt”

Enligt uppgifter till Sportbladet har den franska h­uvudstadsklubben nyligen haft en person på plats i Sverige för att undersöka möjligheterna att upprepa förra sommarens juliturné, då PSG mötte Hammarby i Stockholm och Real Madrid i Göteborg ett par dagar senare.

– Vi har ständig kontakt med de storklubbar vi j­obbat med, men det finns inget konkret nytt vad det gäller PSG, säger Affe Akbari på Sport & Evenemang AB i Göteborg, som arrangerade förra sommarens s­upermatch mellan Paris Saint-Germain och Real Madrid på Ullevi.

Från PSG:s sida säger man att det är ”mycket möjligt” att Sverige blir mål för sommarens träningsläger också.

”Viktig marknad”

– Om Paris Saint-­Germain deltar i supercupfinalen (den mellan segraren i ligan och franska cupen) i augusti så kommer laget åka till Kina där den spelas, men innan dess finns det tid att åka på en turné. Utöver ­Asien, som alla klubbar vill erövra, så är Sverige en ­viktig marknad för PSG, i och med Zlatan Ibrahimovics status i klubben. Klubben undersöker möjligheten. Sverige är också intressant för oss i juli eftersom spelarna som spelat VM­ i Brasilien kommer att ha l­edigt då, vilket gäller samtliga storstjärnor utom just Zlatan Ibrahimovic, säger en person i klubben till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln