”Samarbetat med Victoria’s Secret?”

Publicerad:

FOTBOLL

Brittisk press: Är det här den fulaste tröjan någonsin?

1 av 9
Skottland.

Skottlands väg mot EM är långtifrån spikrak efter en knepig lottning

Men fansen har annat att bekymra sig över.

Som landslagets nya matchställ till exempel.

Skottlands klassiska vita eller gula bortatröjor är ett minne blott. Istället dammar förbundet av en gammal klassiker inför det stundande EM-kvalet.

”Kommer användas på stranden”

1878 blev Lord Rosebery den förste presidenten för Skottlands första fotbollsklubb och hjälpte sedan till att sprida sporten i landet. Sedan dess har Skottland från gång till annan lagt sina vanliga tröjor åt sidan för att använda Lord Roseberys klassiska rosa färg.

Trots att färgerna har tydlig historisk anknytning har det nya vita matchstället med gula och rosa stripes inte landat helt rätt hos fansen.

– Vissa älskar den och andra hatar det men det verkar inte finnas någon däremellan. Men den kommer ju se fantastisk ut under EM i Frankrike så fort vi avancerat dit eftersom den liknar en t-shirt. Det som kommer hända är att den snarare kommer användas på stranden än på läktaren, säger Hamish Husband, talesman för de mytomspunna skotska landslagsfansen kallade Tartan Army.

”Ser ut som en cykeltröja”

Sedan Tartan Army publicerade nyheten om klädbytet har responsen strömmat in från supportrar:

”Har Adidas samarbetat med Victoria’s Secret?”.

”Den ser mer ut som en cykeltröja”

”Herregud! Den är horribel”

Oavsett så borde supportrarna kanske vara mer oroade för kvalspelet än matchtröjan. Skottland lottades mot Tyskland, Irland, Polen, Georgien och Gibraltar i en av kvalets tuffaste grupper.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.