Bossens vädjan: Undvik bråk

”Hoppas på en match utan konflikter och incidenter”

Efter en match i mars kablades en bild ut när Pepe stämplade Sergio Busquets – till synes medvetet – i huvudet.
Efter en match i mars kablades en bild ut när Pepe stämplade Sergio Busquets – till synes medvetet – i huvudet.

Stekhett El Clásico i Copa del Rey-finalen.

Då vädjar Spaniens förbundskapten om försiktighet.

– VM är alldeles runt hörnet…, säger Vicente del Bosque.

Matcherna mellan Barcelona och Real Madrid tenderar att bli heta. Under en period 2011, när lagen möttes fyra gånger inom loppet av 18 dagar och känslorna svallade över gång på gång, gick det så långt så att förbundskaptenen Vicente del Bosque kände oro över att hatet mellan lagen skulle påverkar landslaget negativt.

– Jag är orolig över det jag ser hända mellan mina spelare och rädd att det ska påverka omklädningsrummet, sa del Bosque.

”Hoppas slippa konflikter”

Nu känner han sig tvingad att ta ton igen.

Efter en fiaskostämplad vecka för Gerardo ”Tata” Martinos Barcelona, där katalanerna både åkt ur Champions League och åkt på en skrällförlust mot Granada och därmed tappat mark i titelracet, väntar nu en Copa del Rey-final där ”Barça” får en chans att revanschera sig, och del Bosque – som tror att det kommer att smälla ordentligt – är orolig för skador.

– Det kommer att bli heta känslor, det går inte att komma ifrån. Men jag hoppas vi får se en match utan konflikter och incidenter. VM är ju alldeles runt hörnet, säger han.

”Finns inget annat än seger”

Men Andrés Iniesta vill inte hålla igen när så mycket står på spel.

– Det handlar om att spela till domaren blåser. Det kommer att smälla, men det tillhör sporten, säger han enligt Marca.

29-åringen hoppas att hans ”Barça” ska vinna tillbaka fansens förtroende genom att ta hem cupen.

– För oss finns inget annat än en seger, säger Iniesta.

Men han är inte ensam om att han en bra känsla inför matchen. Det har även Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti – trots att han tvingas klara sig utan skadade Cristiano Ronaldo.

– Vi tappar en spelare med enorm kvalitet. Men vi har gjort bra ifrån oss utan Ronaldo tidigare och hoppas göra det igen. Det här är en final och det är en match vi inte kan tillåta oss själva att förlora, säger Ancelotti.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN