”Är allsvensk klass – och mer att hämta...”

Drömpremiär trots skyttekungens skada

Glädjen hos Hammarby-fansen grusades något vid tvåmålsskytten Pablo Piñones-Arces skada efter 53 minuter.

Sedan exploderade Tele2 Arena ändå när Hammarby slog Degerfors med 5-0 inför 29 307 åskådare.

– Det här stödet hittar du inte någon annanstans i Sverige. Alla kan snacka och säga vad de vill, men det finns inget som slår Bajen-fans, säger klubbikonen Kennedy Bakircioglü till Sportbladet.

Det var allsvensk klass på läktarna när Hammarby bjöd in till hemmapremiär mot Degerfors. Det var också allsvensk klass på Pablo Piñones-Arces avslut.

”Är allsvenskan. Minst”

Redan efter 13 minuter höll sig nyförvärvet framme och nickade in 1-0. När siffrorna bytt plats, efter 31 minuter, vände anfallaren bort Degerfors försvarare med en snabb aktion och tryckte in 2-0 i nättaket.

– Det här är inte Superettan-klass. Det är allsvenskan. Minst, sa experten Martin Åslund om avslutet i TV4 Sport.

Men det blev trots det inte den drömpremiär Piñones-Arces drömt om. Efter att ribban blåst honom på ett hattrick tvingades 32-åringen lämna matchen med en lårskada. Hammarby förlorade en målkung men fick in en stor profil när Kennedy Bakircioglü ersatte.

Trots målen var det så långt ändå inte något drömspel av Hammarby. Saken var bara den att Degerfors var riktigt uselt i första halvlek.

– Det är dåligt av oss, vid båda målen. Det är snygga avslut men lite för enkelt, säger Tobias Solberg i TV4 Sport.

”Har ändå mer att hämta”

Degerfors skulle också bjuda de 29 307 åskådarna på mer jubel när Lars Fuhre satte 3-0, efter ett slarvigt bolltapp från gästerna.

– Återigen är det naivt försvarsspel av Degerfors, säger Martin Åslund.

Ju längre matchen gick spelade Hammarby ändå upp sig, Fredrik Torsteinbö kunde rulla in 4-0 och Erik Israelsson 5-0. Mot slutet var det ren utklassning.

– Alla har längtat som fan efter den här premiären. Fansen var som sagt helt fantastiska så det var skönt att kunna bjuda tillbaka med en stor seger. Det förtjänar dem, säger klubbikonen Kennedy Bakircioglü till Sportbladet.

Kan du beskriva stödet?

– De (fansen) kommer hit, taggade som fan efter en hel dags festligheter, sedan öser de på i 94 minuter. Jag tror inte att de är tysta en enda sekund. Det är så mäktigt. Det här stödet hittar du inte någon annanstans i Sverige. Alla kan snacka och säga vad de vill, men det finns inget som slår Bajen-fans. Inget slår den här inramningen, det tror jag alla har insett nu, säger Bakircioglü.

Trots storsegern lovar Hammarbys insats också ännu mer.

– Det blev en behaglig resa till sist. Det kan man lugnt säga. Samtidigt finns det fortfarande mycket vi kan bli bättre på. Men tiden talar för oss, säger tränaren Nanne Bergstrand till TV4 Sport.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN