Tyresöspelaren: ”Ingen har förtroende för klubben”

Nu rasar spelarna mot styrelsen

En Tyresö-spelare som vill vara anonym hoppas att det går dåligt för klubben eftersom hon tappat förtroendet för styrelsen.
En Tyresö-spelare som vill vara anonym hoppas att det går dåligt för klubben eftersom hon tappat förtroendet för styrelsen.

Tyresö faller ihop som ett korthus.

Spelarna lämnar och rekonstruktionen hindrar klubben från att värva ersättare.

Nu går Tyresöspelarna också ut och sågar klubbens styrelse.

– Jag hoppas att det ska gå dåligt för klubben, säger en av Tyresösspelarna till Sportbladet.

Tidigare i veckan fick landslagskaptenen Caroline Seger veta att varken hon eller Marta skulle få spela kvar i Tyresö. Ett besked som fick landslagsspelaren att kritisera klubben..

– Jag vet inte riktigt vad som försiggår. Besviken är i underkant. Det enda jag vet är att min nästa klubb inte kommer att ha såna här problem. Det kommer vara en professionell klubb och organisation som sköter det de ska göra, sa hon till SVT.

Bara dagar senare gick lagets målvakt, Carola Söberg, ut och sa att hon bara spelar för de andra spelarna och inte för klubben.

– Sen har jag ingen känsla för klubben överhuvudtaget, sa hon till VF.

Nu fortsätter klubben sågas från spelarhåll.

– Det har varit tufft för oss spelare. Utåt har man inte velat säga hur tufft det faktiskt varit, men vi har inte blivit bra behandlade av klubben, säger en av Tyresöspelarna och fortsätter:

– Det känns som de gett lika mycket information till oss som de gett media. Det känns inte som de försökt underlätta situationen för oss alls.

”Inget förtroende för klubben”

Frågan är nu om Tyresö kommer klara sig även om de skulle klara upp ekonomin. För enligt en spelare i klubben är det många som vill lämna.

– Ingen har förtroende för klubben. Det är nya problem hela tiden och vi får läsa om det i media och inte höra det av klubben. De har inte sagt någonting till oss egentligen.

Tyresös styrelse har enligt spelaren aldrig varit ner och träffat spelarna och den enda kontakten spelarna haft med Hans Lindberg och övriga styrelseledarmöten är via mail. 

– Styrelsen har inte sagt någonting till oss öga mot öga.

Styrelsen ska inte heller ha berättat för spelarna att det gick dåligt för laget ekonomiskt. Det var inte förrän lönen uteblev som spelarna själva märkte att det var något som inte stämde.

– Vi fick inte veta att ekonomin gick dåligt förrän i februari. Pengarna kom inte in på kontot och då förstod vi. Sen berättade styrelsen för oss om ekonomin senare den veckan.

Spelarna har behandlats illa

En av spelarna går nu så långt att hon önskar att klubben inte ska klara sig.

– Jag hoppas att det ska gå dåligt för klubben.

Varför gör du det?

– De har inte på något sätt varit schyssta mot oss, då hade det varit annat. Om de varit ledsna och tagit på sig ansvaret och förstått att de gjort fel, men de har hela tiden sagt "det är inte vårt fel", säger hon och fortsätter:

– Man blir irriterad att de skyller ifrån sig. Det hade ju varit bättre om de lagt alla kort på bordet och tagit på sig skulden. Då hade det varit lättare att förstå. Alla gör misstag, men man måste stå för dem.

Sportbladet har utan framgång försökt nå Hans Lindberg för en kommentar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.