Neymar tillbaka om tre veckor

Brasilien kan andas ut.

Deras superstjärna är tillbaka i god tid innan VM.

- Jag visste att jag skulle vara borta länge, och jag var rädd för att missa turneringen. Men jag är tillbaka om tre veckor, säger Neymar.

Det var i cupfinalen mot Real Madrid som Neymar åkte på en fotskada. Han tvingades bryta matchen direkt, men räknar nu med att vara tillbaka till den sista ligamatchen, mot Atletico Madrid, om tre veckor. Ett skönt besked för brassestjärnan, som erkänner att han var rädd för att missa VM på hemmaplan.

- Jag visste direkt att jag skulle vara borta en längre tid. Men du blir alltid lite rädd. Först skadad, vilket jag aldrig gillar, och sen förstås för VM. Men jag ska vara tillbaka om tre veckor och förhoppningsvis kunna spela i Barcelonas sista ligamatch, säger han till Globo.

”Svårt att gå”

Han har haft problem med foten ett tag, och mot Real Madrid fick han ytterligare en smäll.

- Jag hade till och med svårt att gå efter matchen. Det är fruktansvärt att vara skadad, att inte kunna träna eller spela matcher. Du får bara titta på dina lagkompisar när de är igång, och det finns inget du kan göra åt det. Att göra ingenting är det värsta för en spelare, säger han.

VM inleds den 12 juni med öppningsmatchen Brasilien-Kroatien.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN