Ronaldo sänkte ”den gamla damen”

Uppdaterad 2013-10-24 | Publicerad 2013-10-23

Real Madrid nära slutspel

Det är den stora duellen i playoff till VM i Brasilien.

Zlatan Ibrahimovic nätade fyra mot Anderlecht.

Cristiano Ronaldo svarade med att sänka Juventus med båda målen i 2-1-vinsten.

Real Madrid fick en drömstart i den fjärde minuten.

Angel di Maria stod för ett vackert förarbete när han serverade Cristiano Ronaldo i djupet, portugisen rundade Gianluigi Buffon och gjorde 1-0.

Fernando Llorente kvitterade halvvägs in i den första halvleken, men det stod sig bara några minuter.

Strax därefter föll Sergio Ramos i en duell i straffområdet och domaren Manuel Gräfe pekade på straffpunkten. Ronaldo tryckte in sitt sjunde mål på tre matcher i Champions League.

– Vi vann en tuff match. Vi hade kunnat spelat bättre, men resultatet är det viktigaste för oss. Vi hade en bra balans i laget, säger Carlo Ancelotti till Uefas hemsida.

Portugal vs Zlatan i playoff

Ett formbesked från Ronaldo efter playoff-lottningen tidigare i veckan. Portugal och Sverige drabbar samman den 15:e och 19:e november.

Juventus jagade kvittering efter Ronaldos andra mål, men fick det betydligt tuffare efter att Giorgio Chiellini blev utvisad i början av den andra halvleken efter en närkamp med portugisen.

Resultatet betyder att Real Madrid har nio poäng i grupp B och är väldigt nära slutspel. Galatasaray är tvåa med fyra poäng, två före Juventus. FC Köpenhamn är sist med en pinne.

– Det ser bra ut i gruppen, men de andra lagen har möjlighet att gå vidare. Avståndet är inte så stort för Galatasaray, säger Ancelotti till spanska AS.

Följ ämnen i artikeln