”Ta ut Molins i landslaget”

Efter succén i MFF – nu vill experterna se honom i blågult

Är guld värd Guillermo Molins var en starkt bidragande orsak till att Malmö FF vann SM-guld förra säsongen. I år har han tagit vid där han slutade i höstas och hittills stått för två mål för sitt MFF som tagit två raka 3–0-segrar.
Är guld värd Guillermo Molins var en starkt bidragande orsak till att Malmö FF vann SM-guld förra säsongen. I år har han tagit vid där han slutade i höstas och hittills stått för två mål för sitt MFF som tagit två raka 3–0-segrar.

Ge Guillermo Molins chansen i landslaget.

Det tycker både Åge ­Hareide och Hasse Backe.

– Framför allt gör han mycket mål, säger MFF-tränaren.

Guillermo Molins har gjort stor succé sedan han kom tillbaka till Malmö f­örra sommaren. Han var en nyckelspelare bakom guldet i höstas, gjorde två mål i toppmatchen mot IFK G­öteborg i måndags och har nu nätat i sju matcher i rad för sitt lag.

Tv-experten Hasse Backe var lyrisk i C Mores sändning från Gamla Ullevi och menar att 25-åringen borde få chansen i lands­laget.

– Jag tycker han är otroligt komplett. Det är en man som definitivt måste närma sig en landslagstrupp, sa Backe då.

Ligger själv lågt

MFF-tränaren Åge Hareide håller med Backe.

– Men jag vet själv hur det är (Hareide var norsk förbundskapten 2003–08), alla vill ha in sina spelare i landslaget.

Men du tycker att Molins borde få chansen?

– Ja, det tycker jag. Han är en riktigt skicklig spelare. Han passerar motståndare, han är internationell, bra med boll, hög fart... han har mycket. Framför allt gör han mål, mycket mål, och det är ju viktigt för ett lag, ler H­areide.

– Men ”Gisches” stora styrka är nog att du kan a­nvända honom i så många positioner: till höger, till vänster eller som anfallare.

Molins själv ligger lågt.

– Ingen skulle bli gladare än jag om jag får chansen. Men jag tycker inte om när spelare går ut och säger att de är redo för landslaget och värda en chans.

Har du hört något från Hamrén?

– Nej och jag vet inte ens när nästa landskamp är.

Inte förrän i slutet av maj.

– Då är det rätt lugnt och så får man se hur man spelar då, ler Molins, som har sex landskamper utspridda på tre januariturnéer i sitt cv.

Har luftrörskatarr

Och trots succén är Molins långt från toppformen. Han har drabbats av luftrörskatarr och avbröt gårdagens träning.

Men både Hareide och Molins själv tror på spel mot Gefle i morgon.

– Läkaren säger att det inte är någon fara, men man hostar ju sönder sig efter matcherna, säger MFF-stjärnan.

Hyllningarna till Molins

Hasse Backe, expert i C More

– Han är inte bara en spelare som sticker ut i offensiven, han är för det mesta på plats i defensiven, hans spelförståelse, hans korta långa passningsspel, han kan avsluta med höger och vänster fot. Och både på kraft och på precision. Jag tycker han är otroligt komplett. Det är en man som definitivt måste närma sig en landslagstrupp.

Jens Fjellström, expert i C More

– Han har kvalitet så att det bara sprutar om det. Och ett självförtroende som är på topp. Det är klass. Det är snudd på landslagsklass.

Åge Hareide, MFF-tränare

– Han är en riktigt skicklig spelare. Han passerar motståndare, han är internationell, bra med boll, hög fart... han har mycket. Han gör framför allt mål, mycket mål, och det är ju viktigt för ett lag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN