Cavani mer målfarlig – när Zlatan inte spelar

Fransk press frossar i statistik inför Chelsea-returen

Målfarligare utan Zlatan.
Målfarligare utan Zlatan.

Edinson Cavani är mer än fyra gånger så målfarlig när han spelar utan Zlatan Ibrahimovic.

Det framgår av statistik publicerad i dagens l'Equipe.

Paris SG har lämnat den franska huvudstaden för färd mot England och morgondagens returmöte i Champions League med Chelsea.

Den franska storklubben vann det första mötet på Parc des Princes 3-1 efter ett sent mål signerat Javier Pastore. Men i samma match tvingades Zlatan Ibrahimovic utgå skadad och svensken riskerar att missa eventuella semifinaler.

Det som är klart är att PSG får klara sig utan sin svenske skyttekung på Stamford Bridge.

Men den franska pressen väljer att vara optimistiska inför den så viktiga matchen. I dagens upplaga av l'Equipe för tidningen i bevis att svenskens ersättare, Edinson Cavani, är betydligt mer målfarlig när han spelar utan Zlatan.

Historien med sig

När uruguayaren spelar ihop med svensken gör han enligt l'Equipe ett mål var 199:e minut. Men när Zlatan inte finns tillgänglig för spel och Cavani får starta som central anfallare gör han ett mål var 43:e minut.

Och det är inte den enda Paris-positiva statistiken i l'Equipe i dag.

Sedan Champions League startade säsongen 1992/93 har förstamöten i slutspelsmatcher slutat 3-1 vid nio olika tillfällen. Vid dessa returmöten har sju av 3-1-segrarna även tagit sig vidare i turneringen.

L'Equipe lägger dock in en brasklapp för att Chelsea varit ett av de två lag som lyckats vända ett 1-3-underläge till returen, mot Napoli 2012.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN