Starfelt: ”Inte gått så bra som man hade önskat...”

avMichael Wagner

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Klubbytet till IFK Göteborg blev inte riktigt vad Carl Starfelt, 23, hade hoppats på.

Nu kan mötet med hans moderklubb ytterligare fördjupa Blåvittkrisen.

– Vi ska åka upp och slå BP, säger mittbacken.

Inför årets säsong värvades Starfelt till det före detta storlaget från Västkusten. Många trodde även att han skulle få sällskap av dåvarande tränaren i Brommapojkarna, Olof Mellberg.

Men det blev varken så – eller ett stort sportsligt lyft för mittbacken. 

– Jag är ganska nöjd med min vår. Det finns mer att hämta av min höstsäsong. Laget har inte gått så bra som man hade önskat under hösten och någonstans finns det ett samband med det. 

– Jag har fortfarande bra självförtroende. Det gäller bara att köra på och komma upp i min nivå de avslutande fem matcherna, säger Carl Starfelt.

Spelat varje minut

Förtroendet från Poya Asbaghi har dock varit stort. Starfelt är den ende spelaren i IFK Göteborg som spelat varje minut hittills i allsvenskan, men är i farozonen för en avstängning.

– Ja, men jag sitter på två gula kort. Jag har lycktas undvika det tredje ett tag nu. 

Är du överraskad över att Mellberg inte dykt upp någonstans som tränare?

– Han kommer dyka upp någonstans, säger Starfelt med eftertryck. Det är en väldigt bra tränare. Han väntar väl på något som han känner är rätt för honom. Jag tror verkligen man kommer få se honom mer i svensk fotboll. 

Vad har du för känslor inför att möta BP?

– Just nu tänker jag inte så mycket på att det är BP, min gamla förening som vi ska möta. Det är en så viktigt att match att fokus enbart ligger på oss själva. Vi ska åka upp och göra jobbet. 

Hur ser du på BP:s säsong?

– De har gått lite bättre nu på slutet efter tränarbytet. Man ser att de fått ny energi av det. Jag känner till tränaren som kommit in, Robert Björknesjö, och vet att han sprider jävligt mycket bra energi. Jag tror det var vad de behövde. 

Tuffa tag i ”Killerball”

– Efter att vi är klara så hoppas jag så klart att de klarar sig kvar också. Det är ändå min moderklubb och där jag varit hela mitt fotbollsliv förutom det senaste året, säger Carl Starfelt. 

Ny energi är också vad han menar att nya assisterande tränarduon Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson tillfört hos IFK Göteborg.

Så mycket energi att Starfelt smällde ihop med målvakten Erik Dahlin och spräckte ögonbrynet när Hannes Stiller (kallad Killer Stiller av de blåvita fansen) körde spökboll i slutet av ett träningspass.

En ymnigt blödande mittback fick häftas ihop vid sidan av träningsplanen.

– Det blev Killerball… Det lär inte bli någon mer spökboll i år. Men det var en olyckshändelse.

Vad har ni förändrat för att ni spelare ska känna er mer bekväma ute på planen?

– Någonstans måste man anpassa sitt spelsätt efter spelarna man har. Det är det vi gör nu, säger Carl Starfelt.

ARTIKELN HANDLAR OM