Kennedy nära klubb i Asien

avFredrik Jönsson

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Kennedy Igboananikes, 29, kontrakt med Örebro SK gick ut 2018.

Sedan dess har anfallaren varit hemma i Nigeria och gift sig.

Enligt uppgifter till Sportbladet väljer Kennedy bort ÖSK för en flytt till Asien.

Kennedy Igboananike skrev på ett tvåårskontrakt med Örebro SK i mars 2017. Han har varit en nyckelspelare i klubben sedan dess och har vunnit den interna skytteligan två gånger på nio fullträffar. ÖSK vill behålla anfallaren och har erbjudit honom kontrakt, men 29-åringen har tackat nej.

Ska genomgå läkarundersökning

Enligt uppgifter till Sportbladet är Kennedy överens med en klubb i Asien. Han kommer att åka dit de närmaste dagarna för att genomgå en läkarundersökning och komma överens om de sista detaljerna.

Sportbladet har haft pratat med ÖSK-tränaren Axel Kjäll, som inte har hört något om att Kennedy skulle ha bestämt sig för en annan arbetsgivare.

– Jag vet inte exakt vad som har sagts, egentligen ska du prata med vår sportchef Magnus Sköldmark som har den kontakten. Det sista jag har hört är att han inte är klar för någon klubb. Samtidigt vet vi att duktiga spelare, som står utan kontrakt, är attraktiva. Han var inte med och tränade i dag eftersom avtalet har gått ut, säger Axel Kjäll.

– Så länge han inte är klar för en ny klubb så vet man inte vad som händer.

Flera spelare har lämnat klubben

ÖSK har blivit av med flera spelare i vinter. Sebastian Ring flyttade till Grimsby Town i England och Victor Sköld skrev på för Örgryte IS. Nahir Besara meddelade i november att han lämnar klubben.

– Jag tycker vi har en väldigt bra och stark trupp, den är väldigt utvecklingsbar och samtidigt har vi rutinerade spelare. Vi tittar på att få in en eller några spelare till. Sen om det blir en, två eller tre spelare återstår att se, säger Kjäll.

ARTIKELN HANDLAR OM