Alla spelare i slagsmål: ”Aldrig sett liknande”

avMartin Tolén

Det hettar sällan till i träningsmatcher.

Men i mötet Mansfield–Sheffield Wednesday hamnade samtliga 22 spelare i ett stort slagsmål vid slutsignal.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger Sheffield Wednesday-tränaren Jos Luhukay enligt BBC.

Träningsmatcher har ofta en tendens att bli avslagna och händelsefattiga.

Men mötet mellan League Two-klubben Mansfield Town och Championship-laget Sheffield Wednesday i tisdags blev något helt annat.

Vid hemmaledning 2–1 med bara tilläggstid kvar utbröt ett stort slagsmål på planen.

Efter att Sheffield Wednesday-spelaren Fernando Forestieri stått för en tuff kapning av en Mansfield-spelare hamnade samtliga 22 utespelare i ett stort slagsmål, enligt BBC Radio-journalisten Rob Stanton.

”Ska gå till botten med det här”

Både knuffar och slag utdelades och det krävdes att både säkerhetsvakter och ledare stormade in på planen för att sära på slagskämparna.

Och engelska fotbollsförbundet (FA) har nu bekräftat att man kommer att granska bråket som kan leda till flera längre avstängningar.

– Jag har aldrig sett något liknande i en träningsmatch. Det var ett kort bråk, men det var som en explosion, säger Sheffield Wednesday-tränaren Jos Luhukay.

Mansfield-spelaren Calum Butcher skadades allvarligast i bråket när han fick en sprucken läpp på grund av ett slag i ansiktet.

– Man kunde verkligen känna hur det kokade över. Du vill inte uppleva scener som de här i någon fotbollsmatch och vi kommer att gå till botten med det här, säger Mansfieldtränaren David Flitcroft till Yorkshire Post.

ARTIKELN HANDLAR OM