Uppgifter: Olsens lyft - lönen är åtta gånger större i Roma

avFredrik Jönsson

Robin Olsen tar Alisson Beckers plats i omklädningsrummet.

Enligt BT ärver hans även brassemålvaktens lön.

BT uppger att han får åtta gånger högre lön i Roma än i FC Köpenhamn.

Alisson Becker lämnade Roma för Liverpool för en rekordsumma för målvakter: 770 miljoner kronor. I går blev det klart att Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen ersätter brassen. Det blev en rekordaffär för en svensk målvakt - han kostade 120 miljoner kronor.

Danska BT skriver att Olsen inte bara tar Alissons plats i omklädningsrummet utan att svensken även får brassens lön. Det betyder att 28-åringen får en lön på 15 miljoner kronor om året.

Först Alissons flytt - sen Robins

Agenten Hasan Cetinkaya vill inte bekräfta lönen för BT. Däremot bekräftar han de italienska uppgifterna, som Sportbladet skrev om tidigare i dag. Att han var inblandad i affären med Alisson.

– Ja, det stämmer. Alissons agent är min partner så jag var involverad i den affären. Det är roligt att våra senaste affärer var med världens största målvaktsaffär och historiens största i Skandinavien, säger Cetinkaya till BT.

Ståle hjälpte Robin 2016

Han berättar även att Ståle Solbakken gjorde Robin Olsen en tjänst när tog honom till FC Köpenhamn.

– Det är inte så många som vet det här, men Ståle Solbakken gjorde Robin en tjänst när han plockade in honom från Paok 2016. Han var egentligen nära att värva en annan målvakt. Men Ståle stoppade den andra affären i sista minuten så Robin känner en stor tacksamhetsskuld till Ståle som har varit väldigt viktig för hans karriär, säger Cetinkaya.

Robin Olsen var strålande för Blågult under fotbolls-VM. Men övergången var på gång redan innan mästerskapet.

– Det gjorde det lättare för Robin Olsen att prestera bra i VM, säger agenten.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma