Liverpool upp på andraplats – efter nytt målkalas

avDaniel Sörensen

Liverpool vann på nytt – och segerreceptet skrevs som så många gånger förut ”Firma: Salah–Firmino–Mané”.

4–1 hemma mot West Ham innebär att Liverpool kliver upp på andra plats i Premier League.

Ett Liverpool som får upp farten är svårstoppat – det har synts tydligt under säsongen. I veckan krossade laget Porto i Champions League, och i dag hade de inga större problem med att ta tre poäng mot David Moyes och hans West Ham.

Den egyptiska magikern Mohamed Salah hade en boll i stolpen redan efter två minuter, och österrikaren Arnautovic ville inte vara sämre då han tidigt i matchen chippade upp ett kyligt avslut i ribban. 1–1 i ramträffar, men 0–0 i matchen.

Efter en halvtimme gasade Liverpool igång ordentligt. Salah skruvade in en hörna i boxen – och där mötte Emre Can med pannan. 1–0 höll sig till halvtidsvilan.

Ledningen aldrig riktigt hotad

2–0 satte Salah själv efter ett fint förarbete av Oxlade-Chamberlain. Brassen Firmino ökade på till 3–0, och trots att West Ham reducerade genom Michail Antonio kändes Liverpools ledning aldrig riktigt hotad.

Innan matchen var slut hann även Sadio Mané med att sätta 4–1.

– Ännu en gång proffsigt gjort av Liverpool. De gör fyra mål i dag. Supertrion gör mål och Emre Can får nicka in ett på hörna. Det är en dag på jobbet, och jag tror att många Liverpool-supportrar runt om i landet är väldigt nöjda med det dem ser, säger Bojan Djordjic i Viasats sändning.

Tillfällig andraplats för Liverpool

Liverpool går i och med trepoängaren upp på andra plats i Premier League, bakom Manchester City. De har däremot en match mer spelad än Manchester United – som i morgon möter Chelsea på Old Trafford.

– Som de spelar nu ska de definitivt vara där uppe i toppen. Liverpool-fansen är väl ganska glada att de gick om Manchester United kan jag tänka mig, säger Fredrik Ljungberg i Viasat-studion.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM