Fotbolls-EM

Efter uppvisningen – nu ska han ta revansch

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

15-årig Balotelli fick inget kontrakt med spanska storlaget

Skärmdump från spanska tidningen Sport.
Skärmdump från spanska tidningen Sport.

Mario Balotelli sänkte på egen hand Tyskland och tar nu sikte mot Spanien.

Ett lag italienaren har revansch att utkräva mot.

Spanska storlaget Barcelona nobbade en ung Balotelli trots åtta poäng på tre matcher under provspelet.

Det var i juni 2006 som Mario Balotelli lämnade Inter för en veckas provspel i FC Barcelona. Den unge italienaren imponerade stort på spanjorerna med åtta poäng på tre matcher.

Barças sportsliga ledning ville skriva kontrakt men förskräcktes av då 15-årige Balotellis ekonomiska krav. Italienarens representanter krävde långt mer än Barcelona normalt betalade sina ungdomsspelare och den spanska klubben resonerade att anfallaren inte var värd pengarna.

Kostade 270 miljoner

Sedan dess har Balotelli utvecklats till en klasspelare och 2010 betalade Manchester City omkring 270 miljoner kronor till Inter för anfallaren. Nu ställs han öga mot öga med en stor del av spelarna som kunde varit hans lagkamrater.

När Xavi, Andres Iniesta, Jordi Alba, Gerard Pique, Pedro och de andra Barcelona-spelarna går ut i EM-finalen för sitt Spanien väntar framförallt en stor uppgift. Att stoppa Mario Balotelli. En Balotelli som kanske är lite extra sugen sugen på att trycka till Barça-stjärnorna.

ANNONS

Missa inte Djurgårdens heta playoff-rysare ikväll – streama direkt på Sportbladet!

Extern länk från Sportbladet

Se matchen här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM