Wenger: Att förstärka en fiende är negativt

FOTBOLL

Leende van Persie i Manchester – men Wenger oroad över massflykt: En fiende

Foto: på plats Robin van Persie anlände till Old Trafford i går kväll och såg strålande glad ut. En annan som var nöjd var Uniteds tränare Alex Ferguson. ”Han är en fantastisk spelare”. (OBS! Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.)

LONDON. Robin van Persie har anlänt i Manchester.

– Jag skulle ha föredragit att sälja honom utomlands hellre än till United, erkände Arsene Wenger i går.

Nu gör Arsenal-managern allt för att stoppa fler storstjärnor att lämna klubben.

Foto: Sjukhuset där van Persie genomgick sin läkarundersökning.

Robin Van Persie såg strålande glad ut när han anlände till Old Trafford i går kväll för sin läkarundersökning. På bilder som publiceras i Daily Mirror och Sun i dag vinkar han till supportrar och ler mot fotografer i staden. Innan avfärden till Manchester passade han dessutom på att besöka frisören som för att göra sig fin inför den nya klubben.

”Alltid överlevt”

Alex Ferguson var märkbart nöjd över värvningen som väntas bli klar i dag:

– Wayne Rooney och van Persie är två fantastiska spelare och det är otroligt att ha dem båda. Vad det ger oss är mer styrka och kombinationer i toppen, säger United-managern enligt Sun.

Men för Arsene Wenger var förlusten av sin stjärnspelare svår att ta.

– Det är bara att svälja. Det har vi gjort förut och alltid överlevt, säger han enligt Daily Mirror.

Men för tv-kanalen TF1 kallar han United för ”fienden” och erkänner att försäljningen av Robin van Persie är en stor förlust för Arsenal.

”Förstärker en fiende”

– Att förstärka en fiende är det negativa med den här förlusten. Vi ville undvika det men vi kunde inte. Ärligt så hade jag hellre sålt honom utomlands. Till PSG till exempel. Manchester United är medvetna om hans kvaliteter. Tro mig han är en exceptionell spelare, säger Wenger.

Nu gör han allt för att stoppa massflykten av storspelare från Arsenal. Liverpool hoppas kunna värva Theo Walcott, men enligt Daily Express har Gunners nu lagt in en extra växel för att övertyga honom att skriva på en förlängning med klubben.

Arsenal riskerar också att förlora Alex Song till Barcelona om den spanska klubben möter Arsenals värdering på omkring 165 miljoner kronor.

Den 3 november möter Arsenal United på Old Trafford.

Röster om van Persies övergång

"Tror ärligt att RVP:s övergång bara är gnistan Premier League behöver nu efter OS. Fotbollen är på gång..."

David Jones, Sky Sports.

"Att Van Persie skrev på för United är givetvis ett hårt slag för Arsenal, men jag tror ändå att de kan ha en bra säsong."

Oliver Holt, skribent på Daily Mirror.

"Jag hoppas att Persie har klass nog att tacka Wenger som vågade satsa på honom 2004 under skadeperioden när andra backade."

Henry Winter, skribent på Daily Telegraph.

"Han är en anfallare i världsklass. Han kan både göra mål och skapa målchanser för andra. Det är såna spelare som vinner titlar åt lag"

Danny Welbeck, anfallare Manchester United

"Det finns många spelare som kommit till United och inte levt upp till förväntningarna men jag är inte orolig för Robin. Vi får ett stort namn till en trupp som redan har flera stora namn"

Rio Ferdinand, försvarare Manchester United

"Wayne Rooney och Robin van Persie är två fantastiska spelare och det kommer vara bra att ha dem båda."

Alex Ferguson, manager i Manchester United.

"RVP är ett bra köp av United. Är inte säker på att anfallaren var deras högsta prioritet men när någon som honom blir tillgänglig så måste man bara ha honom."

Michael Owen (tidigare Manchester United anfallaren)

"Han var fantastisk för oss under det senaste året, gjorde massor av mål och jag är besviken över att han är borta men vi måste fokusera på nästa säsong med Arsenal."

Thomas Vermaelen (Arsenal försvararen)

"Flytten för Robin van Persie visar inte bara att United kan konkurera med Manchester City utan också att laget kan locka spelare bort från City-klubben."

Gary Pallister (tidigare Manchester United försvarare)

"Han är en världsklasspelare, målskytt och han har bevisat sin kapacitet i Premier League. Alla dessa tre saker kommer att hjälpa oss."

Tom Cleverley (Manchester United mittfältaren)

"Det är en stor boost att gå in i en ny säsong. Han är en världsklasspelare och vi har alltid strävat efter att ta in spelare av den förmågan."

Michael Carrick (Manchester United mittfältaren)

ARTIKELN HANDLAR OM