AIK:s glädjebesked – Majstorovic tillbaka

avErik Karlsson

Spelklar om en månad

1 av 5 | Foto: CAROLINA BYRMO

Här är glädjebeskedet till alla AIK-supportrar, Daniel Majstorovic är tillbaka i träning med laget efter den svåra knäskadan.

Nu räknar han med spel om en månad.

– Det är det här man väntat på, det har varit en lång resa, säger han till Sportbladet efter första passet.

Det var under landslagssamlingen inför Kroatienmatchen i slutet av februari som olyckan var framme. Zlatan tacklade Anders Svensson som föll över Daniel Majstorovic knä som vek sig så illa att både det inre ledbandet och korsbandet i vänster knä gick sönder.

Två och en halv månader senare skrev han på för AIK och har sedan dess kämpat med individuell rehab för att komma tillbaka i speldugligt skick.

"Känns jättebra"

I dag tog han ett stort steg ute på Karlbergs träningsanläggning när han genomförde det första passet tillsammans med laget.

– Det känns jättebra. Det har gått nästan sex månader av hård träning så det är klart att man har sett den här dagen framför sig, säger Daniel Majstorovic efter träningen.

Dagens pass blev mest uppvärmning och teknik med laget innan han och Henok Goitom fortsatte på egen hand. Men redan i morgon väntar lite mer spelmoment

– Det är bra att ta det i steg, det är inte så att han kommer tillbaka senare i match för att han väntar en dag extra, säger Andreas Alm.

Milosevic tränade – men Quaison skadad

AIK-tränaren kunde också nöjt konstatera att även lagets fjärde starka mittback, Alexander Milosevic, var med för fullt träningen igenom och kommer nu allt närmare comeback.

– Man brukar säga att man ska ha minst en vecka full träning innan det är dags, säger Alm.

Ny på skadelistan är däremot Robin Quaison som sträckte framsida lår i matchen mot Örebro och nu tvingas vila någonstans mellan en och två veckor.

– Tråkigt att missa CSKA-matchen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM