La Liga

Real Madrid tror inte på Barça-uttalandet

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

”Det sägs saker som man inte menar”

BARCELONA. Barcelona anser att ligan är förlorad.

Real Madrid bryr sig inte om katalanernas uttalande.

– Det sägs saker som man inte menar, så har det alltid varit i fotbollen, säger andretränaren Aitor Karanka.

Karanka.
Karanka.

Barcelona minskade avståndet upp till tabellettan Real Madrid till åtta poäng i helgen, och har efter tisdagens seger mot Granada bara fem poäng upp till Real Madrid, som dock har chans att dra ifrån igen på onsdagskvällen mot Villarreal.

Barças tränare Pep Guardiola har under flera veckor varit tydlig med att han anser att ligan är förlorad för Barcelonas del.

– Det är omöjligt för oss att vinna den i år. Det här ändrar inte på den saken, sa Guardiola efter att Barcelona tagit in en del av avståndet i helgen.

Men i Real Madrid låter man sig inte vaggas in i tron att ligasegern redan är i hamn. Enligt klubbens andretränare menar Pep Guardiola inte heller vad han säger.

”Sägs mycket man inte menar”

– Det sägs så mycket inom fotbollen som man inte menar. De har alltid använt den här strategin och det de säger där borta (i Barcelona) intresserar oss inte. Det som sägs från annat håll är inte vårt problem, säger Aitor Karanka inför onsdagens möte med Villarreal, som gör sin första match under nye tränaren Ángel Miguel Lotina.

"Den gula ubåten" är inne på sin tredje tränare för året och i Real Madrid vet man inte vad som väntar.

– Det är en viktig match, liksom alla vi spelar. Det handlar om tre poäng till, det är det vi har i huvudet. Vi vet inte vilket Villarreal vi kommer att få möta, eftersom de har en ny tränare. Men vi måste gå ut med samma inställning och beslutsamhet oavsett om vi är tio, åtta eller sex poäng före i tabellen. Vi måste behålla lugnet, säger Karanka enligt Marca.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga