Håller med i kritiken: ”Han spelade inte bra”

Wenger efter fiaskot mot Östersund: ”Inte fokuserade”

avMartin Tolén

Roy Keane kallade Jack Wilshere för ”den mest överskattade spelaren på planeten” efter Arsenals hemmafiasko mot Östersund.

Nu får han medhåll – av Arsene Wenger.

– Han spelade inte bra, säger Arsenalmanagern.

Arsenal släppte in två mål på en minut och förlorade hemma mot Östersund med 2–1.

Trots det gick Arsenal vidare med sammanlagt 4–2, men efteråt riktades skarp kritik mot mittfältsstjärnan Jack Wilshere.

– Du vill att dina seniorspelare ska föregå med gott exempel, men när Wilshere är din lagkapten... enligt mig är han nog den mest överskattade spelaren på planeten, sa förre Manchester United-spelaren Roy Keane.

”Spelade inte bra”

Och när Arsene Wenger under fredagen mötte pressen inför Arsenals ligacupfinal mot Manchester City höll han med i Keanes kritik om att Wilshere gjorde en svag insats.

– Det är väldigt svårt. Personligen håller jag Jack väldigt högt, men sedan kan du ha åsikter om det. Jack spelade inte alls bra i går. Om det var en av hans bättre insatser? Definitivt inte. Men Roy Keane vet att det kan hända alla, säger Wenger enligt Daily Mirror.

”Inte tillräckligt med fokus”

Samtidigt skyllde Arsenalmanagern den svaga insatsen mot Östersund på ett tajt spelschema.

– Med cupfinalen och en 3–0-seger från första mötet hade vi inte tillräckligt med fokus för att möta något lag. Men vi visste att Östersund skulle behöva göra fyra mål på oss för att slå ut oss och jag kände på mig under matchen att vi skulle svara, säger Wenger.

Vilka Arsenal får möta i Europa Leagues åttondel lottas fram under fredagen.

Se Europa League på Kanal 5 och Eurosport eller streama på eurosportplayer.se

1 av 2 | Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM