Hysén tackar fansen – för filmsnuttar

FOTBOLL

Hysén och IFK fick äntligen jubla: ”Ett steg mot att bli normal igen”

Foto: Hysén och Selakovic firade vilt efter 1–0-målet.

IFK Göteborg vinner en allsvensk fotbollsmatch.

Och Tobias Hysén, 30, tackar fansen för ihop­klippta filmsnuttar där han öser in mål.

– Det här var ett steg mot att bli en normal människa igen, säger han.

Landslagsanfallaren har haft en blytung säsong och bara mäktat med fyra mål på 17 matcher. Hysén har fått utstå hård kritik och har vid flera tillfällen fått förklara sig för supportrarna efter matcherna. Och även via ­sociala medier.

– Det har varit lite arga miner på Facebook, men jag har försökt att svara så gott det går och det verkar de ha uppskattat. Efter det har det nästan blivit tvärtom. Det har kommit många uppmuntrande ord också, säger Blåvittstjärnan efter den första segern i allsvenskan sedan den 2 maj.

”Kom igen nu Tobbe”

Supportrarna har försökt få Tobias Hysén att glömma alla sumpade målchanser genom att klippa ihop hans fullträffar i IFK Göteborg och skicka till honom. En film på Youtube heter ”Kom igen nu Tobbe” och är en närmare fem minuter lång målkavalkad.

– Jag har fått två-tre stycken och jag har absolut kollat på dem. Det kan kanske ­funka. Man försöker komma ihåg känslan man hade och man kan se hur man valde att avsluta i olika lägen. Jag har genom alla år försökt kolla på vad man gjort bra, även när spelet har funkat. Sedan ska man inte övertänka allt för mycket heller, vilket jag gör för ofta, haha.

Det sistnämnda kan Hysén ha gjort när han i den andra halvleken mot Syrianska kom helt fri och hade god tid på sig.

”Jag var livrädd...”

– Jag skulle dra målvakten, men en försvarare kom för nära så det blev en yttersida som inte ens träffade målet. Det är som det har varit hela året.

Men när läget kom i första halvlek gjorde han inget misstag utan vrickade snyggt in 1–0.

– Jag var livrädd att de skulle göra 1–1 på slutet. Det var nästan en överväldigande känsla när domaren blåste av. Jag är jävligt glad och jävligt lättad, säger Hysén, som nu har gjort tre mål på de sju senaste seriematcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM