Reserven höll nollan i streckstriden

avOskar Magnusson

FOTBOLL

Syrianska vann tack vare Dejan Garaca

Knäskadan förstörde vårsäsongen och fick honom att tappa tron.

Nu kan Dejan Garaca bli Syrianskas vapen i kampen om nytt kontrakt.

– Jag ska göra allt för att bli förstemålvakt, säger han.

Dejan Garaca. Scanpix

Våren blev en känslomässig berg- och dalbana för Syrianskas målvaktsförvärv från Malmö Dejan Garaca.

En söndertrasad menisk satte stopp på planerna att försöka ge Dwayne Miller en match om målvaktspositionen. I stället ägnades våren åt rehabilitering, och blev ett test för psyket.

– Efter fyra månader kändes det inte bra och det var jättetungt verkligen. Jag hade tappat hoppet för den här säsongen, sen åkte jag till Bosnien i sommar och då vände det av nån anledning. Det var ett litet mirakel, säger Dejan Garaca.

Först i förra veckan var han tillbaka i full träning.

"Skärpte mig för mamma"

I lördagsmatchen mot Gefle kastades 20-åringen rakt in i elden när Dwayne Miller, 25, drog upp en lårskada efter en halvtimme.

– Jag hann förbereda mig en stund eftersom Miller fick problem tidigt. Så jag försökte bara hålla mig varm och när jag väl kom in tänkte jag inte på att jag varit borta länge, då gäller det bara att fokusera på sitt spel. Och så hade mamma och lillbrorsan åkt hit från Örebro så då måste man skärpa sig, säger Garaca och skrattar.

Efter att ha skakat av sig den värsta ringrosten kom Garaca in i matchen efter hand och fick hålla nollan i sin Syrianskadebut när laget vann med 1–0.

– Skönt att få ett litet glapp ner på fyra poäng till Gefle. Förhoppningsvis kan vi hålla i det här nu och ta de poäng som behövs för att hålla oss kvar.

ARTIKELN HANDLAR OM