Klart: Michelsen lämnar Hammarby

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Maktkampen mellan tränaren och sportchefen blev för svår att hantera.
Under torsdagen blev det klart att Jakob Michelsen, 37, får sparken av Hammarby.
– Det är alltid trist och jobbigt när man måste ta den här typen av beslut. Men vi känner oss helt trygga i beslutet och vi är i slutändan övertygade om att det här är rätt väg för Hammarby att gå, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Foto: Thomas Johansson/TT / TT NYHETSBYRÅN

I slutet av december kunde Sportbladet tillsammans med Ekstra Bladet avslöja att det uppstått en ny turbulens inom Hammarby, som berodde på en djup spricka mellan tränaren Jakob Michelsen och sportchefen Jesper Jansson. Sprickan uppgavs vara så djup att ingenting tydde på att de skulle kunna jobba vidare tillsammans.

Något som i dag också blev verklighet då Hammarby bekräftar på sin hemsida att Michelsen får lämna klubben.

Hammarbys ordförande Richard von Yxkull berättar i pressmeddelandet att beslutet att säga upp Michelsens avtal har fattats av styrelsen efter samtal med den sportsliga ledningen och VD:n.

– Styrelsen och ledningen har stämt av den gångna säsongen med den sportsliga ledningen och även utvärderat hur vi ligger till i utvecklingen av laget och den sportsliga organisationen i förhållande till de mål och processer som vi bestämt. Utifrån den utvärderingen har styrelsen tillsammans med den sportsliga ledningen och VD kommit fram till att vi behöver göra en förändring i tränarteamet som innebär att Jakob inte längre kommer att vara våra huvudtränare. Vi vill tacka Jakob för hans tid hos oss och önskar honom stort lycka till i sin framtida tränarkarriär, säger han.

”Vi har inte samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget”

Sportchefen Jesper Jansson bekräftar även till viss del sprickan som uppstått. Han förklarar att det blivit tydligt under hösten att Michelsen och övriga ledningen inte delat samma vision om hur det sportsliga arbetet skulle fortskrida.

– Det är alltid trist och jobbigt när man måste ta den här typen av beslut. Men vi känner oss helt trygga i beslutet och vi är i slutändan övertygade om att det här är rätt väg för Hammarby att gå. I de diskussioner som vi har haft internt den senaste tiden har vi tydligt känt att vi inte har samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget, truppen och vårt spel, säger Jesper Jansson.

Räknar med ny tränare inom kort

Han fortsätter:

– Vi arbetar nu med ett par olika alternativ och räknar med att ha klart med en ny huvudtränare inom kort.

För lite mer än en vecka sen rapporterade Nerikes Allehanda att Bajen träffat Alexander Axén. Men enligt Sportbladets uppgifter då rörde det sig om en lös diskussion om framtiden snarare än ett regelrätt jobberbjudande.

Fotbollskanalen erfar dessutom att Alexander Axén tackat nej till att ta över Stockholmsklubben.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.