Hults överraskande klubbyte i Aten

Lämnar Panathinaikos för AEK – så mycket tjänar han

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Janerik Henriksson/TT

FOTBOLL

Niklas Hult, 27, gör ett smått sensationellt klubbyte.

Landslagsmannen lämnar Panathinaikos och flyttar till lokalrivalen AEK Aten, uppger grekiska SDNA.

Sportbladet erfar att vänsterbacken i sista stund tackade nej till en flytt till Bröndby.

Hult har varit en av sju spelare som dragit ekonomiskt hårt trängda Panathinaikos inför grekiska fotbollförbundets skiljedomstol. I svenskens fall var det obetalda löner på 3,6 miljoner kronor som Hult ville få ut. Dessutom krävde han att avtalet med Panathinaikos skulle brytas.

Enligt Sportbladets uppgifter så betalade Panathinaikos en stor del av skulden till Hult samma dag, ett par timmar efter att vänsterbacken lämnat in stämningen mot det grekiska storlaget.

Nej till Nottingham

Det ska ha varit en av anledningarna till skiljedomstolen efter många fördröjningar till slut valde att fria Panathinaikos. Hult hade krävt att hans avtal skulle hävas och göra honom fri att gå gratis.

Tidigare har Nottingham Forest i the Championship i England velat värva och betala en övergångssumma för Niklas Hult.

Men Panathinaikos har då vägrat att sälja eftersom Nottingham ägs av grekiske Evangelos Marinakis, som också är huvudägare till Panathinaikos ärkerival Olympiakos.

I stället har Panathinaikos, som häromdagen bröt låneavtalet med Oscar Hiljemark som kallades tillbaka till Genoa, accepterat att sälja Niklas Hult till AEK Aten där Jakob Johansson och svenskalbanen Astrit Ajdarevic spelar.

Betalar två miljoner kronor

Enligt grekiska SDNA betalar AEK två miljoner kronor för Niklas Hult som i sin tur tvingas gå ner från en årslön på fem miljoner kronor per år, netto (å andra sidan svår att få ut vid flera tillfällen) till en ersättning på 7,5 miljoner kronor totalt för att skriva på ett kontrakt över 2,5 år med AEK Aten.

Niklas Hult har inte spelat några matcher för Panathinaikos sedan 17 december. 27-åringen har vid ett flertal tillfällen varit med i olika blågula trupper i VM-kvalet.

Men utan speltid hade chanserna att få vara med vid mästerskapet i Ryssland i sommar varit minimala.

Niklas Hult har de senaste veckorna tränat på egen hand hemma i Sverige.

Enligt SDNA väntas han nu till Aten under ondagseftermiddagen för att skriva på det personliga avtalet, genomgå en läkarundersökning och sedan formellt bli AEK-spelare.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.