Potter ryktas till Stoke – ÖFK: ”Engelskt svammel”

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Östersunds tränare Graham Potter sägs vara aktuell för Stoke.

Ett rykte som är helt taget ur luften, bekräftar Daniel Kindberg.

– Det är bara engelskt svammel som vanligt, säger ordföranden.

Det var under lördagen som Stoke meddelade att tränaren Mark Hughes tvingas bort. FA-cupförlusten mot Coventry samma dag blev droppen för klubben som även har det tungt i Premier League.

Sökandet efter en ny tränare är påbörjat – och ett av namnen som har dykt upp är Graham Potter. Enligt Mirror ska ÖFK-tränaren vara aktuell för jobbet och även själv vara intresserad.

”Har inte hört av sig”

Detta dementeras starkt av Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

– Det är han inte och de har inte hört av sig heller, säger Kindberg och förklarar att han pratade med Potter strax efter att ryktet började spridas:

– Det är bara engelskt svammel som vanligt, de har inte en siffra rätt. Då och då dyker det upp sådant här.

Kindberg säger vidare att Potter inte har uttryckt någon önskan om att lämna. Att ha en tränare som är så het på marknaden tycker han inte är speciellt märkvärdigt.

– Däremot är jag så klart stolt över att vår tränare finns med i spekulationerna i världens största liga. Men 95 procent är oftast rent svammel, svensk media är lite bättre på det sättet, säger Kindberg.

”Handlar om vad Graham vill”

Så ÖFK-fansen behöver inte vara oroliga?

– Nej, det behöver de verkligen inte vara.

Vad händer om Stoke hör av sig?

– Då är det inte orimligt om Graham är intresserad. Alla spelare och tränare borde väl vara intresserade om ett klassiskt, bra Premier League-lag hör av sig? Men det handlar ju inte bara om vad Graham vill i så fall. Han har en familj att ta hänsyn till också.

ARTIKELN HANDLAR OM