Stödet: ”Zlatan har inte haft det lätt...”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Olivier Dacourt fick vännen och förre lagkamraten Zlatan Ibrahimovic att berätta om hur illa han upplever att svensk media behandlat honom.

Nu ger tv-experten sitt stöd till svensken.

– Man inser att Zlatan inte haft det lätt, säger Dacourt.

I går kväll sändes dokumentären ”Min mörka sida” i franska Canal Plus.

Där berättade Zlatan Ibrahimovic, 36, – i en intervju med förre lagkamraten Olivier Dacourt, nära vän från tiden i Inter och numer anställd på Canal Plus – om sin spända relation med medierna.

– Det handlar om rasism. Jag säger inte att det här är rasism, men det finns ”under cover”-rasism, det är jag hundra procent säker på. För jag är inte Andersson eller Svensson. Om jag hette så skulle de försvara mig även om jag rånade en bank, jag lovar. Men de försvarar mig inte på det sätt de borde. Jag är förmodligen den bäste spelaren genom alla tider i Sverige, det jag har gjort har ingen annan gjort. Den som vunnit näst flest Guldbollar har två. Jag har elva. Det har ingen gjort tidigare. Det jag har gjort för svensk fotboll har ingen annan gjort, sa Zlatan i intervjun.

”Den vi ville upptäcka”

Och nu berättar Olivier Dacourt själv om detaljerna bakom dokumentären.

Bland annat om hur idén till dokumentären föddes redan som aktiv spelare där fransmannen spelade tillsammans med Zlatan mellan åren 2006 och 2009 i Inter.

– Från det ögonblick vi lär känna varandra har vi enklare för att prata. Titeln på dokumentären kunde likväl vara ”Min bild av spelaren”. Idrottsmän avslöjar sig så sällan och min tanke var: ”Vi känner fotbollsspelaren, men vi känner inte personen bakom den”. Det var den vi ville upptäcka, säger Dacourt i franska Europa1.

”Arrogant på tv”

Och vidare uttrycker den franske tv-experten sitt stöd till Ibrahimovic med tanke på hans bakgrund och historia han vittnar om i dokumentären.

– På tv kan vi tycka att han är arrogant, men det är det som är så häftigt om vi börjar skrapa lite på ytan. Ofta påverkar vår barndom hur vi blir som personer och om man tittar på Zlatan i det här fallet, i relation till allt som han upplevt som barn, så inser man att han inte har haft det lätt. Han har inte haft en chans, säger Dacourt.

Foto: AP
Zlatan och Dacourt i Inter.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM