Zlatans spottloska upprör i Frankrike

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

PSG-stjärnan kritiseras för loskan i korridoren

Zlatan Ibrahimovic harklade sig och spottade medan han vandrade genom korridorerna på Marseilles hemmaarena Stade Velodrome.

”Avskyvärt”, menar franska fotbollssajten But.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sig mindre populär bland delar av det franska folket efter sitt utbrott mot domare Lionel Jaffredi och Frankrike. Svensken bad om ursäkt två gånger om efter att ha kallat Frankrike ”ett skitland” och Jaffredi ”ett rövhål”. Men kritiken mot svensken avtar inte.

Den senaste incidenten som väcker känslor bland franska supportrar är en spottloska i korridorerna av Marseilles hemmaarena Stade Velodrome. Det var efter 3-2-segern mot Marseille i söndags som Zlatan fångades på kamera när han spottar i korridoren – en företeelse inte alltför ovanlig bland fotbollsspelare.

Kritiserades för insatsen

”Vidrigt” och ”respektlöst mot Marseille” menar dock vissa upprörda fransmän i sociala medier.

Franska fotbollssajten But kallar händelsen ”avskyvärd” och skriver att ”Zlatan varken imponerade på eller utanför planen i söndags”.

Själv hade svensken dock endast positiva saker att säga om den nyligen renoverade arenan.

– Stämningen var magisk, mycket intensiv, sa Zlatan efter matchen.

Just på planen var Zlatan iblandad i PSG:s andra och tredje mål i 3-2-segern mot Marseille. Trots det var betygen svala i de franska tidningarna där svensken snittade fyra i betyg på en tiogradig skala. ”En skugga av sitt vanliga jag”, konstaterade l'Equipe.

FOTNOT: Paris Saint Germain–Saint Etienne 21.00 onsdag (semifinal i franska cupen) sänds på Eurosport.

Publicerad: